Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Utrecht Leidsche Rijn - foto's en omschrijving op stationsweb

station Utrecht Leidsche Rijn

lijnkmjaar
Utrecht- Rotterdam21855
Geopend op9 jun 2013

treinstation in gebruik
Provincie: utrecht

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
15 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 7,9 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Utrecht Leidsche Rijn

10 afbeeldingen

6 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 8 dec 2013 zijn omrand.

2010 (17)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (16)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
hnk v os19 apr 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
aanwelk spoor is deze
Van Hal13 dec 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
Adres: Brusselplein 1000, 3541CD Utrecht Bron: [http]9292.nl/station-utrecht-leidsche-rijn Afkorting: UTLR Bron: [http]nl.wikipedia.org/wiki/Station_Utrecht_Leidsche_Rijn
arjan krabbenbos29 aug 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit station wordt voorlopig nog eens per half uur aangedaan door de Sprinter Woerden, Utrecht Centraaal vv die na 2015 doorrijdt naar Geldermalsen Tiel vv Eerst moet er in 2017/2018 de extra spoorbrug gereed zijn die thans nog ontbreeekt en waardoor dit een flessenhals is qua extra capaciteit in de dienstregeling; Wanneer er over een paar jaar 4 sporen van/naar Utrecht Centraal liggen gaat ook de Sprinter stoppen die Den Haag Centraal, Gouda, Woerden en Utrecht Centraal verbindt en nu nog dit station overslaat; Tegen die tijd zal het wel compleet volgebouwd zijn, waardoor er ook meer toeloop is van reizigers; Nu staat er praktisch niets, hooguit wat kantoorgebouwen en een enkel huis;
Jan-Kees Verschuure15 okt 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
in deze folder Randstadspoor staat een artist impression van dit station [http]www.prorail.nl/Publiek/Infraprojecten/Utrecht/Randstadspoor/Documents/ProRail_kaart-Randstadspoor-web.pdf
maarten5 apr 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zijn Hier ook ergens toevallig schetsen wat het station Leidsche Rijn wordt?? Heeft iemand toevallig een site gezien waar ik die kan zien/vinden?? Vast hartelijk dank. Maarten
Antwoord webmaster:
ik heb ze niet, maar misschien een van de andere bezoekers?
Nick24 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik zie sommigen suggereren dat op dit stations IC's zouden stoppen. Hoewel dat wel de wens van de stad Utrecht is, wil NS hier niet aan beginnen. Dit wordt voor Utrecht ook nog eens pijnlijk duidelijk, doordat het station (dat nu al in aanbouw is) alleen maar perrons langs de sprintersporen krijgt. Het station wordt straks 6x per uur bediend richting Woerden (2 treinen rijden door ri. Den Haag en de andere 4 richting Woerden Molenvliet) en 6x per uur richting Geldermalsen (2 treinen rijden door naar Tiel en 2 naar Breda)
Nick24 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Is dit niet hetzelfde station als Utrecht Leidsche Rijn? Zo niet: dan gaat dit station niet gebouwd worden. Tussen Woerden en Utrecht Centraal wordt alleen Utrecht Leidsche Rijn gebouwd. De komst van een mogelijk Utrecht Majella is volgens mij voorlopig afgeblazen, omdat die niet rendabel is te krijgen.
Antwoord webmaster:
ik heb de stations nu samengevoegd.
Arjan Krabbenbos23 aug 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit toekomstig station wordt eind 2015 geopend, wanneer het Randstadspoor project Vleu(ten)-Gel(dermalsen) voltooid moet zijn. Dan is ook de nu ontbrekende spoorverdubbeling tussen het thans in ruwbouw gelegen station en Utrecht Centraal af. Eerst moet men nog een extra brug bouwen over het Amsterdam Rijnkanaal en een nog een extra tussenstation bouwen dat Utrecht Majellapark gaat heten. Dit laatstgenoemde station komt te liggen ter hoogte van opstelterrein Cartesiusweg.Tussen Utrecht Centraal en Utrecht Lunetten wordt in dezelfde tijd het station Utrecht Koningsweg geopend. Even ter verduidelijking: Randstadspoor wordt met Sprintertreinen gereden ( SGMm en/of SLT) en Randstadrail is het metro, tramproject tusssen Den Haag-Rotterdam en Zoetwermeer.
Arjan Krabbenbos2 jul 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ja een nieuw toekomstig IC- station aan de lijn Woerden-Utrecht Centraal vv. De IC dienst met hoog Sprinterkarakter tussen LeidenC via Alphen a/d Rijn naar Woerden en Utrecht C vv is niet echt een Sneltrein. Maar dit heb je ook bij Zandvoort aan Zee via Haarlem naar Amsterdam C. vv en Utrecht C.-Hilversum_ Naarden-Bussum naar Almere Centrum en terug. Het is ook verstandiger dit station wat later te openen dan nu, er staat bijna nog gen bebouwing en de A2 Snelweg is bepaald thans een visitekaartje. Maar het moet ook weer niet te lang duren,dan is men eerder geneigd de A2 te nemen dan een trein. Dus ben benieuwd of 's lands groootste Vinexwijk op tijd zijn eigen extra treinhalte krijgt..... Nu kan men al op/afstappen in Terwijde of Vleuten, momenteel elk half uur op de Sprinter Utrecht C- Woerden-Gouda-Den Haag Centraal en terug.
Gertjan Stamer19 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Per maandag 21 Juni is het vanaf dit punt tot aan Woerden volledig viersporig...dit station gaat volgens ProRail pas in december 2012 open,men wacht oa op bouw van nabijgelegen ziekenhuis en misschien ook wel van verwijdering nabijgelegen autohandelaar?
Arjan Krabbenbos13 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
In tegenstelling wat ik eerder schreef over het station Utrecht Vaartsche Rijn ,behoort dat stukje bij dit station Leidsche Rijn Centrum. Het is nu in ruwbouw te zien als twee onafgebouwde zijperrons gelegen boven de snelweg A2 tussen Utrecht Centraal en Utrecht Terwijde. Dat laatst genoemde station vormt ook een stopplaats voor 's lands grootste Vinex-nieuwbouwwijk. Sorry voor het foutieve verslag.
Antwoord webmaster:
ok, dank voor de oplettendheid en verbeterind. ik heb het verplaatst naar deze plek.
Arjan Krabbenbos6 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
De contouren van dit station zijn al geruime tijd te zien met de in ruwbouw gebouwde zijperrons. Dit station zal in december 2010 geopend kunne worden, omdat het viersporige trace Vleuten_Utrecht Vleutensebrug in juni 2010 operationeel wordt. Het nieuwe stationnetje ligt voor de brug bij de nieuwe snelwegtunnel van de A2 en is een extra halteplaats voor inwoners van Leidsche Rijn maar ook voor de industrie -en woonwijk elders in de buurt.Mogelijk wordt het trace in de verre toekomst uitgebreid naar Utrecht Centraal, maar dan moet er eerst een extra spoorbrug komen.
Antwoord webmaster:
heeft iemand al een foto van de ruwbouw van dit station? ik heb het zelf nog niet gezien.
Gertjan Stamer28 mrt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Viersporigheid tussen Woerden en hier. De A2 wordt weggestopt in enorme tunnelbak onder de sporen. Station heeft 4 sporen en dus 2 zijperrons en eilandperron!...intercitystation waarvan de perrons al goed te zien zijn en al bijna(in de loop van 2010)hier viersporig bereden maar richting CS is het nog gewoon dubbelsporig.Nog geen gebouw of zoiets te zien wat dit IC station ,,smoel" gaat geven.
Antwoord webmaster:
Wordt het een IC station? Dat lijkt me toch sterk, verwachten ze zoveel verkeer daar? Nou ja als Bodegraven en Leiden Lammenschans Intercity stations zijn, kan die veredelde stoptrein hier ook wel stoppen.
treinen spotter25 sep 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Weet er iemand waneer dit station geopend wordt?
Antwoord webmaster:
ik weet het niet, volgens mij is er nog niet veel duidelijk.
Arthur4 nov 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ook hier gaat het (net als bij Utrecht Leidsche Rijn) om Randstadspoor en niet RandstadRail.
Antwoord webmaster:
ok heb het gewijzigd.
Björn18 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het gaat om Randstadspoor, niet RandstadRail.
Antwoord webmaster:
foutje, ik heb het gewijzigd.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)

Nieuws

Metrotrein Utrecht rijdt in 2009 (4 jun 2004)
Spoor als ‘Berlijnse muur’ door Vleuten (23 apr 2003)
Hoge spoordijk dwars door Leidsche Rijn (16 apr 2003)
Spoorverdubbeling Leidsche Rijn dichtbij (4 apr 2003)
Groen licht voor bouw Station Leidsche Rijn (19 apr 2002)

Ouder nieuws over Utrecht Leidsche Rijn Er is geen station geselecteerd.
Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/utrechtleidscherijn