Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Schiedam Kethel - omschrijving op stationsweb

halte Schiedam Kethel

lijnkmjaar
Amsterdam- Rotterdam77,11847
Geopend op 3 jun 1847

gepland treinstation
Provincie: zuid-holland

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 10 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Schiedam Kethel

Dit station gaat niet door.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (6)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Harry26 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Helaas, geen station erbij. 165 miljoen schijnt iets te duur te zijn. http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2011/08/19/streep-door-station-schiedam-kethel
Antwoord webmaster:
dat bericht staat al bij het nieuws.
Harry26 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ja dat klopt, maar niet op deze plek. Nieuwsberichten worden vernieuwd en dan verdwijnt die info naar de achtergrond. Dan zit je hier met een half verhaal. Ik meende dat afronding ervan wel op zn plaats was. Dat voorkomt waarschijnlijk misverstanden en overbodige vragen.
Antwoord webmaster:
mwoah, ik denk niet dat er nog veel nieuwsberichten bij dit station komen te staan die het tegendeel zullen beweren (of had je niet gezien dat hier rechts bovenaan de pagina een kopje 'nieuws bij dit station' staat).
arjan krabbenbos14 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Volgens de laatste berichten komt er geen station voor 2020, ons huidige minister van verkeer Melanie Schultz van Haegen wil er geen geld aan geven. Ondanks de protesten van bewoners uit de wijken Spaland/Kethel houdt de bewindsvrouw voet bij stuk. Er wordt geen geld (Voorlopig) gepompd aan deze toekomstige stopplaats. De tram verbinding was al (tijdelijk) uitgesteld tot 2015, nu zal het er dus nog langer gaan duren eer hier ooit treinen/trams gaan stoppen. Blijf het bij uitstel of wordt het een definitief afstel? De tijd zal het leren........
arjan krabbenbos29 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
De verlengde tramlijn 21 die naar dit toekomstige station moet gaan lopen is voorlopig uitgesteld tot 2015, vanwege geldgebrek. Volgens mij komt dit station er voorlopig niet, omdat de tramlijn er voor 2015 er nog niet stopt en ook omdat men nog niet uit is over de viersporigheid tussen Delft en Schiedam.Benieuwd wat kabinet Rutte beslist!!!!!!
Arjan Krabbenbos4 aug 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Of dit station er ooit komt is nu nog steeds onzeker. Als het gebouwd mocht worden dan komt dit bij de onderdoorgang waar nu de autweg tussen Schiedam Noord en het bedrijvenpark 's-Graveland het spoor kruist. Niet tramlijn 23 zal hier dan naar toe worden verlengd, dit moet tramlijn 21 zijn. Het oude station Kethel bevond zich bij het witte wachtershuisje en ijzeren spoorbrug over de Poldervaart.
Arjan Krabbenbos9 mei 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit station vormt al jaren een bron van discussies en het blijft nog onduidelijk wanneer dit station ooit gebouwd gaat worden. De lijn Schiedam-Delft v.v. wordt volgens de huidige plannen viersporig opgeleverd rond het jaar 2016, wanneer er een tunnel gebouwd is in de oude Prinsenstad Delft. Ook komt tramlijn 23 uit Schiedam-Noord hier,die dan tot dit station is doorgetrokken.Momenteel passeert hier Stadsbus 51 of 54 het spoorviaduct waar ooit het nieuwe station Kethel op gebouwd zal gaan worden.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Nieuws

Streep door station Schiedam Kethel (19 aug 2011)
Station Kethel niet in trek bij Spalanders (26 mrt 2006)
Station Kethel in 2007 in het spoorboekje : Keerlus TramPlus bepaalt precieze locatie (20 mei 2005)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/schiedamkethel