of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Loopbaan van E. de Vries

stationfunctievantot
Leeuwardenonderstationschef-1 feb 1886
Idaard- Roordahuizumstationschef1 feb 1886-
De Heer de Vries, die indertijd aan het station te Leeuwarden ernstig gekwetst werd waardoor zijne beide beenen moesten worden afgezet, zal de betrekking waarnemen van stations-chef te Idaard—Roordahuizum.

Het nieuws van den dag, 19-05-1886: De onder-stationschef De Vries, te Leeuwarden, heeft Zondag het Stads-ziekenhuis aldaar, na een verblijf van bijna 6 maanden, volkomen hersteld verlaten, voorzien van twee kunstbeenen en een kunst-rechterarm, in het gebruik waarvan hij zich geruimen tijd heeft geoefend. Gelijk men zich herinnert, werden hem in den avond van den 27 Nov. jl., tengevolge van het struikelen over de rails, door een locomotief de beide beenen en de rechterarm afgereden, en deze lichaamsdeelen zijn later geamputeerd door dr. Ph. Kooperberg, onder wiens behandeling ook zijn volledig herstel plaats had. De Heer De Vries is, zooals reeds vroeger werd gemeld, benoemd tot chef van het station Idaard—Roordahuizum.

Meer personen met de achternaam de Vries werkzaam bij de spoorwegen

Bent u nazaat van deze persoon of hebt u herinneringen aan hem/haar, laat dan hier uw reactie achter.

naam: *
e-mail: *
Toon mijn mailadres niet op de site
los deze som op **
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.