of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Loopbaan van Arend Sloot

(geb. 1900)

stationfunctievantot
Bergentheimstationschef19301950
Arend Sloot werd geboren op 1 januari 1900. OP 24-01-1930 werd hij genaturaliseerd tot Nederlander. Hij was toen rangeerder in Bergentheim. Waar hij geboren werd is mij onbekend.

Meer personen met de achternaam Sloot werkzaam bij de spoorwegen

Reacties (1)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
arend sloot13 okt 2011
Hij werd geboren in Sibculo(ov). Ook werkte hij nog als treindienstleider in Marienberg en Ommen. Zijn zoon Albert Sloot geboren in 1928 werd na een korte loopbaan bij de Wavin in Hardenberg ook een spoorman en ging als stoker en later als machinist op de stoomtrein rijden in diverse plaatsen waaronder Venlo, Heerlen en als laatste functie was hij dieselmachinist/ storingsmonteur op de diesel lijnen tussen Amsterdam en Enkhuizen/Alkmaar op de oude diesel5 treinstellen. Als zijn zoon, Arend Sloot(1958,)ben ik natuurlijk ook bij de spoorwegen terecht gekomen. van 1976 tot 1987 heb ik in Amsterdam en Schiphol gewerkt als lokettist en groepsleider verkoop.daarna ben ik overgestapt naar de amsterdamse watertaxi.
Antwoord webmaster:
wat leuk. weet jemisschien nog meer gegevens over je grootvader, zoals: wanneer hij werd geboren, en wanneer hij stierf, en wanneer hij waar gewerkt heeft? dan neem ik dat ook op.

Hoe zit dat eigenlijk met die naturalisatie tot nederlander? als hij is geboren in sibculo was hij toch al nederlander? ik had dat uit een krantenbericht gehaald. weet jij daar iets van?

Bent u nazaat van deze persoon of hebt u herinneringen aan hem/haar, laat dan hier uw reactie achter.

naam: *
e-mail: *
Toon mijn mailadres niet op de site
los deze som op **
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.