of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Opening station Amsterdam Science Park

alle persberichten.nl - 1 dec 2009

Burgemeester Job Cohen opent op zondag 13 december het nieuwe treinstation Amsterdam Science Park. Vanaf dit station zal - per 13 december als de nieuwe dienstregeling van de NS ingaat - twee keer per uur een trein gaan rijden naar Amsterdam Centraal Station en Almere. Het station is onderdeel van het BOR RegioNet-program (Bereikbaarheids Offensief Randstad) waar ProRail, NS en lokale en regionale overheden samenwerken om de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad per trein te verbeteren.

Stationsplein

Het station bestaat uit twee perrons met een overkapping. Aan de westkant van de Kruislaan wordt het stationsplein gerealiseerd. Het wordt een plein met ‘groen-eilanden, fietsenstallingen en een bushalte. Een deel van het plein zal gelijk klaar zijn met het station.

Tunnel Kruislaan

De tunnel onder het spoor wordt opgeknapt. Het wegprofiel in de tunnel wordt aangepast waarbij onder andere aan beide zijden van de weg een voetpad komt en het huidige wegdek wordt vervangen. Ook wordt in de tunnel extra licht aangebracht in de vorm van kunst, in aanvulling op de bestaande verlichting.

Gekoppelde stations

Amsterdam Science Park