Een bloemlezing van de domste vragen via het contactformulier op stationsweb - www.stationsweb.nl
of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Een bloemlezing van de domste vragen via het contactformulier op stationsweb

Ondanks de pagina met veelgestelde vragen en de waarschuwingen krijg ik wekelijks vragen via het contactformulier waarom ik hartelijk moet lachen. Deze mensen krijgen een humoristisch antwoord terug, dat ik jullie niet wil onthouden.

24 november 2012
Onderstaande tekst werd toegevoegd aan de pagina over H.L.W. Stamm (stationschef in Utrecht in 1888)
ik ben zondag 18 november mijn tas vergeten in de trein richting groningen, ik heb toen met een ns medewerker contact gezocht op station Utrecht Centraal. bent u degene die een telefoontje zou krijgen of mijn tas gevonden was?
antwoord:
pfff, dat is wel de grootste grap op mijn site. ik denk niet dat deze persoon die in 1888! stationschef was op utrecht nu deze mail zou kunnen beantwoorden. stationschefs bestaan niet meer, en als ze al zouden bestaan houden ze zich natuurlijk niet bezig met verloren tassen. daarvoor heeft de ns een aparte dienst opgezet, meer info vind je bij de veelgestelde vragen.

15 januari 2012
Doet de brievenbus in Geldermalsen het wel goed ik heb 12 januari 2012 iets opgestuurd en is 14 januari nog niet aangekomen bij de mensen laat het me weten alstublieft
antwoord:
wat een idioot zeg, ik heb domme vragen op mijn site gekregen maar dit slaat werkelijk alles? omdat op deze foto een brievenbus staat afgebeeld denk je dat ik daar alles van weet? get a life, en ja inderdaad postNL is zwaar klote, maar na twee dagen moet je nog niet gaan zeuren. ik heb eens iets naar duitsland gestuurd en dat deed er 17 dagen over.

30 november 2011
Is het mogelijk dat wij een "VIP" coupe kunnen huren vanuit OOsterbeek naar Utrecht Centraal Dit is voor een bussines trip Smorgens om ca 8.30 uur

28 november 2011
er is en hondje genaamd kato al een ruime week vermist hij is bij het stad huis kwijt geraakt en ik vrees dat zij mischien over t spoor of langs t spoor is gelopen en daarbij mischien aangereden graag zok ik iemand die mij verder kan helpen aan info of zoiets word gezien of niet, en of ik evt met een medewerker langs het spoor zou mogen kijken zoeken of kato daar mischien is.

21 november 2011
Voor de 2 de keer de e-fiets van mn vrouw, die lijdt aan ms, gesloopt op stat. Anna-P. aangetroffen. Camera bewaking, laat me niet lachen, naar de politie...Laat maar.
antwoord:
En mailen naar een hobbyist is zinvoller denkt u?

19 januari 2011
Ik word gehaald van NS station Zoetermeer door iemand met een auto. Waar vind ik hem? Ik wil graag nu antwoord op mijn vraag! Wanneer krijg ik antwoord op mijn vraag?
antwoord:
&#%@!, ben je niet goed bij je hoofd ofzo! &#%@!, heb ik niets beters te doen dan jouw vragen beantwoorden ofzo! &#%@!, doe eens een normale zoekactie ofzo! weet ik veel waar die taxi van jou komt te staan. bel hem zelf in plaats van dit bericht 3 keer op internet te posten op een website voor foto s van stationsgebouwen! En dan nog ongeduldig worden dat je bericht niet beantwoord wordt binnen twee seconden. Heb je enig idee hoe internet werkt?

9 november 2010
mijn vader is met zijn opel tegen de trein gereden bij de overweg XXX...... heeft u daar gegevens van??
antwoord:
pfff, nee natuurlijk niet zeg. allemachtig wat voor details denk je dat ik verzamel. Ik fotografeer stations in heel nederland, weet niet van alle trein-autobotsingen.

28 september 2010
graag wou ik van u weten als kan als we naar eind hoven gaan van uit emmen zyn we duur uit elkemaand ons vraag is kunnen we zon pasje kryggen voor goed koop reizen met de tram want ik moet 4 kinderen plus men man we zyn met zun 6 want ik ben in de maand zon 80 tot 90 euro permaand kwyt voor ryzen we kryggen maar 100 in de week om televen maar tis voor ons belang ryk want men dochter woon en eindhoven kunnen dan wy een kortings pasje kryggen voor gezin
antwoord:
je bent hier niet aan het juiste adres met dat soort vragen, maar je moet bij de ns zijn. je kunt een kortingskaart kopen, die kost dacht ik €50, en daarmee kun je een heel jaar lang met 4 personen met 40% korting reizen (buiten de spits). Als je dat nog niet hebt zou ik dat zeker gaan doen.

11 augustus 2010
hallo heb een vraag wij gaan nou aankomende zaterdag naar scheveningen wij komen aan in denhaag het is maar voor een dagje kunnen wij dan wel een tramkaartje kopen voor een dag bij jullie voor heen en terug ik heb gehoord dat je dan zon wegwerpschip kunt kopen voor een dag bij voorbaat dank
antwoord:
ik zal dit ook zonder punten tikken want dat vind je makkelijk lezen blijkbaar heb je de veelgestelde vragen nou echt wel gelezen daar staat toch duidelijk dat ik niet een jullie van het station ben bovendien meld je niet welk station je kunt bij mij geen kaartjes kopen want ik fotografeer stations zoek nog eens beter op google en dan niet op station den haag cs maar op ov tijdelijke chipkaart kopen en eventueel met den haag want dat is toch wat je wilt of niet dan

10 augustus 2010
Mijn man wordt in april 60 jaar en hij is helemaal weg van treinen. Zelf heeft hij een modelbaan van Fleischmann met verschillende treinen. Mijn vraag is : of het mogelijk is dat hij een trein mag besturen, met begeleiding van de machinist natuurlijk, van punt A naar B. Hij zou dit fantastisch vinden. Ik hoop dat zijn wens in vervulling kan gaan. Alvast mijn dank,
antwoord:
pfff, waarom kom je dan in vredesnaam bij mij? Sorry hoor, maar ik fotografeer stationgebouwen, wat doet je dan denken dat ik kan regelen dat je man een trein mag besturen? Probeer het eens bij de spoorwegen, maar ik geef je weinig kans. Je zou wel een keer als je met de trein reist op een rustig moment naar voren kunnen gaan, dan geef ik het wel een kans dat hij even mee mag rijden op de bok.

2 juli 2010
Weet niet of de vraag bij u juist is. Ik ben invalide en rijd een scooter Wat kan ik zien????
antwoord:
ik snap de vraag zelfs niet, dus u bent bij mij zeker aan het verkeerde adres. wat wilt u waar gaan bekijken vanuit uw scooter.

3 juni 2010
de afstand in kilometer van stationreeshof naar neerijnestraat is.
antwoord:
Hoe moet ik dat nu weten? kun je dat niet zelf op de een routeplanner opzoeken in plaats van dat aan mij te vragen?

14 april 2010
hello,i'm from belgium and i want to bring a car from NL.. Could you tell me how much is it for a polo bj 1998 1.6 16V 120 pk? thank you
antwoord:
??? what on earth do you ask me for that??? A website of railway stations??? do a good search on internet first!!!

deze kwam per mail binnen:
een goede dag ;ik zal graag wat meer informatie over oude stations van groningen zowel lijn sauwert-roodeschool----groningen-delfzijl--winsum-zoutkamp--groningen-wiewerd---delfzijl-zuidbroek--stadskanaal-zuidbroek---stadskanaal-ter apel rijksgrens---daar zal ik graag wat meer informatie van deze stations wil heb ,want ik niet meer zo gezond meer daarom benik met deze hobby aan spaar als er omkost aan zijn verbond zijn voor mijn ,,nog even dit over die stations staan daar ook bijwat bouwjaar zijn ,wat type ,afbraak of eenverhaal er bij

Eh, dit staat toch allemaal al op mijn site? Hoe wilt u het anders hebben dan?

een goede avonde ik zat op enternet daar staat wat op van je ,maar het ga hier om dat ik niks uit uit,maar zal u dat voor dat doen,of ik fotoboek van statoin

Sorry, maar kunt u begrijpelijk Nederlands praten? Ik begrijp nog steeds geen snars van wat u wilt. Wilt u een fotoboek van een station?

een goede dag ,ikzal dan graag het foto boek van station,s als die spoorlijn van deze lijn zuidbroek-delfzijl winsum-zoutkamp stadskanaal-zuidbroek stadskanaal-ter apel sauwerd-roodeschool groningen-nieuweschans groningen-weiwerd groningen-delfzijl

Er is geen fotoboek. Foto’s staan op mijn site. Hier staan alle stations in de provincie Groningen.

27 november 2009
De waterafvoer van het dak over het middenperon van station Baarn is verstopt en daardoor loopt het perron onder water.

23 juni 2009
Ben op zoek naar alle afbeeldingen van stations op de lijn sneek-stavoren van 1930 tot 1940. Kun je deze aan mij mailen.
antwoord:
nee die ga ik je niet mailen, die kun je toch zelf op mijn site vinden. een beetje zelf zoeken mag toch wel. waar heb ik anders mijn site voor gebouwd.

16 juni 2009
Voor de renovatie van het stationsgebouw in *** zijn wij op zoek naar de oorspronkelijke kleurnummers van het houtwerk van de goten, de kozijnen en de boeien. Heeft u wellicht een mogelijke informatiebron waaruit dit te halen valt? De NS heeft wonderbaarlijk genoeg geen informatie hierover.
antwoord:
Ik zie even af van de vraag of er in 1884 (het bouwjaar van het station) überhaupt al kleurnummers bestonden (iets wat ik met enige zekerheid in twijfel trek). Blijft over de vraag waarom het zo 'wonderbaarlijk' is dat de NS die informatie niet heeft. Als ze zulke gedetailleerde informatie van een van hun voorgangers zolang moeten bewaren hebben ze aan vier hoofdgebouwen niet genoeg om hun archief op te slaan.

13 juni 2009
hallo ik moet 07-07-2009 om 7:oo in amsterdam zijn voor keuring voor het leger en mijn vraag is hoe laat ik de trein moet pakken of rijden ze niet zo vroeg en kun je mij dan ook vertellen welk paron ik moet hebben voor amsterdam centraal
antwoord:
geschikt
ongeschikt

8 juni 2009
in het kader van energiebesparing en milieubewustzijn vind ik het een SLECHTE ZAAK dat er op de (inderdaad: onherbergzame) perrons van het station LEIDEN verwarmingszuilen zijn geplaatst. In juni is deze opmerking niet relevant, maar ook in de winter vind ik het overbodig. Ik zou beter beschutte wachtplaatsen een veel betere oplossing vinden als u de wachtende reiziger meer comfort wilt bieden!
antwoord:
hoezo u? als je de veelgestelde vragen en de tekst boven het formulier en überhaupt deze website een beetje door had gelezen zie je toch dat ik niet van de spoorwegen ben?

4 mei 2009
Vrijdag avond op het station Veghel ben ik mijn tas kwijtgeraakt. Hier zat een zwembroek, hand doek en onderbroek in. Nu was mijn vraag; zijn deze spullen gevonden. Want ik zou deze namelijk graag terug willen hebben. Ik hoop snel iets van U terug te horen.
antwoord:
dat antwoord staat toch bij mijn veelgestelde vragen die je zou hebben gelezen, want dat heb je immers aangevinkt... maar nu ben ik wel benieuwd. wat deed je op station veghel? stond je daar op de trein te wachten? na hoeveel tijd heb je het opgegeven? veghel is in 1950 gesloten, en het zal nog heel lang duren voordat daar ooit weer een trein stopt.

14 apr 2009
Ik kom op vacatie in 2010 en zoek voor klas genoten van 1972. Kan iemand mijn helpen? Waar kan ik een vrije advertentie zetten? 2010 Reunie *** School 5e klas 1972-1973. Veel bedankt!! groeten uit Canada
antwoord:
deze site gaat over stations en u wilt een advertentie plaatsen voor een reünie van een school? Leg me dat eens uit...

11 mrt 2009
Beste Monumentenwacht, Voor een project aan de *** in *** doe ik onderzoek naar het culturele erfgoed veld in Delft. Hiervoor heb ik onder andere informatie nodig over hoeveel FTE's er werkzaam bij Station Delft en hoeveel vrijwilligers. Hoeveel mensen zijn er bezig met het erfgoed gebied bij Station Delft en hoeveel met het hedendaagse traject?
antwoord:
monumentenwacht... ben ik dat? waar lees je dat? Vast niet in de veelgestelde vragen en de uitleg boven het contactformulier. Nou ja, heb ik weer een leuke aanvulling voor mijn pagina met vreemde vragen.
Maar dit bericht kreeg nog een staartje. De afzender reageerde met:
Ik heb denk een foutje gemaakt. Natuurlijk is het de bedoeling dat ik Stationsweb contact en niet monumentenwacht. Dus ik hoop dat u mijn vraag alsnog wilt beantwoorden.
Mijn antwoord daarop was:
ja ok, als het alleen om de aanspreeknaam ging, had ik niet moeilijk gedaan en je vraag natuurlijk beantwoord, maar stationsweb is toch niet de plek om antwoord op deze vraag te krijgen? zoals in mijn veelgestelde vragen en in het stukje boven het contactformulier staat fotografeer ik stations en plaats die op mijn website. dat doe ik in mijn eentje. er zijn bij mij geen mensen werkzaam. het is volgens mij de bedoeling dat je monumentenwacht contacteert en niet stationsweb.

9 mrt 2009
Kan ik erachter komen of mijn moeder vrijdag middag rond 14.00 bij jullie op het station in leeuwarden een treinticketje heeft geboekt. mijn moeder wordt vermist sinds vrijdag ze heeft de trein van sneek naar leeuwarden genomen, daarna weten we dus niet als ze verder is gegaan? politie is ook al bezig met zoeken Ik hoop zo snel mogelijk antwoord te ontvangen.
antwoord:
nee, want wij zijn niet 'jullie op het station in leeuwarden' (als je de veelgestelde vragen goed had gelezen, maar ik kan me voorstellen dat je dat in deze situatie niet doet). Ik weet wel zeker dat de ns dat niet weet. Je koopt een kaartje met contant geld of met een pinpas. de ns noteert je naam niet.

3 jan 2009
Beste Jeroen, graag wil ik voor dinsdag 6 januari 20 broodjes gezond. Onze Ellen heeft een andere baan. Dus dat vraagt om een afscheids lunch.
antwoord:
Als je Jeroen zo goed kent weet je toch wel hoe je hem moet benaderen? Niet via mijn site in elk geval. Klik niet meteen op een contactformulier op de eerste hit die je op google krijgt, maar controleer op welke site je zit.

24 dec 2008
Beste , Als fietsenhandelaar ben ik steeds op zoek naar achtergelaten fietsen . Bestaat er een mogelijkheid om deze aan te kopen ? Beste dank.
antwoord:
ja hoor tuurlijk, als stationsfotograaf heb ik een heleboel achtergelaten fietsen staan, die neem ik altijd mee als ik een station ga fotograferen... Ehhh, nee dus!

8 dec 2008
Geachte heer Wichor Bramer, ondergetekende is bezig een website te bouwen voor de *** te ***. Deze is momenteel druk bezig met het voorbereiden van de verhuis vanuit haar huidige onderkomen, twee noodlokalen op een basisschool, naar de zolder van het recentelijk volledig gerestaureerde Oude Station van Houten. Ten behoeve van de site ontwikkel ik ook een pagina genaamd Wie Zijn Wij? Daarop onder andere een historisch overzicht over het ontstaan en de ontwikkeling van de organisatie, maar ook een tekst over het Oude Station. Dit station werd gebouwd in 1866 ten behoeve van de toen nog in aanleg zijnde Staatslijn H, welke pas in zijn geheel in gebruik werd genomen in 1870. Het station is van het zogenaamde type SS vervanger 5e klasse, waarvan er in totaal zes zijn gebouwd. Behalve Houten, de stations Waardenburg, Geldermalsen, Culemborg, en Schalkwijk: allen aan Staatslijn H. En in Zeeland ook nog het station 's Heer-Arendskerke. Om de tekst te illustreren, en de (bijna-) uniforme architectuur naar voren te laten komen, zou ik graag toestemming krijgen bepaalde foto's van Stationsweb te mogen weergeven op onze site. Het betreft: 1) Station Waardenburg (1916), foto van Jeroen Doedel 2) Station Geldermalsen (1880), foto Wim van den Bosch 3) Station Culemborg (1900), foto Rob Ellerman 4) Station Schalkwijk (1900), foto Floris Johan Dierdorp 5) Station Houten (1900), foto anoniem 6) Station 's Heer-Arendskerke (1900), fotobron Zeelandboek De restauratie van het Oude Station van Houten is een prachtig stukje werk. Zoveel mogelijk de originele bestektekeningen volgend. Men heeft zelfs weer sierelementen, zoals de befaamde houten griffioenen, op de daklijst geplaatst. Daarover valt nog wat op te merken. Ze stonden op de oorspronkelijke tekeningen . . . maar het is nog dubieus of ze ook echt geplaatst zijn in 1866. Er gaan stemmen op die vinden dat als ze nooit geplaatst werden, ze ook nu niet geplaatst horen te worden. Echter, ze staan er reeds. En dus schijnen er zelfs stemmen op te gaan die vinden dat ze dan alsnog verwijderd dienen te worden. Het is maar wat je als 'originele toestand' beschouwt: tekening of oplevering. De eventuele verwijdering van griffioenen (laten we deze optie maar als weinig kansrijk beschouwen) hoeft voor mij niet te gebeuren. Daarom vind ik met name de foto van Geldermalsen zo interessant - daar zie je op de daklijst boven het stationsnaambord de griffioenen, misschien niet zo duidelijk zichtbaar, maar toch in volle glorie, staan. Duidelijk een geval waar de originele tekening in de uitvoering wel werd nageleefd. Ik ben dus ook op zoek naar oude foto's van Station Houten - de ene foto van 1900 levert geen duidelijk zicht op het dak van het gebouw. Ik hoor graag van U of U mij op enigerlei wijze kunt helpen.
Niet zozeer een domme vraag, alswel een heel lange. mijn antwoord:
een erg lang verhaal waaruit ik twee vragen kan halen: - mag ik de genoemde foto's gebruiken, en - heeft u oude foto's van houten. in beide gevallen geeft mijn pagina met veelgestelde vragen al een antwoord. Je mag foto's van mijn site kostenloos gebruiken zonder mij daarvan op de hoogte te stellen, als je de bron vermeldt en een link naar stationsweb terug plaatst. Ik heb niet meer foto's dan hetgeen op mijn site staat.

18 nov 2008
ik zoek een ets van het station van wolvega. weet u een kunstenaar of gallery die zoiets verkoopt?
antwoord:
Dat is wel heel sepcifiek. Zoiets moet je gewoon tegenkomen, of laten maken

4 okt 2008
graag zou ik willen weten of ns station assen of amsterdam rai een telefoonnummer heeft,aangezien ik dit nergens kan vinden.dit ivm evt boeken van een retour assen-amsterdam rai op 9 okt. as.via internetboeken kom ik er niet uit wat ik moet hebben.misschien kunnen jullie mij helpen?
antwoord:
Voor een kaartje ga je toch gewoon naar de automaat, hoef je toch niet te boeken, en waarom zou je dan specifiek het station van begin of vertrek moeten bellen?

20 sep 2008
Bij deze wil ik het ns perron personeel dat dienst had vrijdagavond 19-9-08 hartelijk bedanken voor de medewerking verleend bij het zoeken van de schoudertas die mijn vrouw in de trein van utrecht naar nijmegen achtergelaten had.De tas is inmiddels terecht en is door een mevrouw uit nijmegen bij het station nijmegen sfgegeven.Ook dit personeel heeft direct gereageerd en mij op mijn mobiele telefoon gebeld. Nogmaals mede namens mijn echtgenote hartelijk dank.
antwoord:
Heel lief meneer, maar zo komt u er natuurlijk niet. Ik werk niet bij de spoorwegen

6 sep 2008
kan je oook met de pin pas betalen voor een kaartje naar amsterdam op zondag
antwoord:
nee dat kan op alle andere dagen wel maar op zondag niet. als je op zondag naar rotterdam gaat kun je wel met pin betalen, maar naar amsterdam moet je contant afrekenen bij de conducteur en betaal je €35 boete.

4 sep 2008
Ik liep elke dag langs Station Sloterdijk, en op een dag was mij iemand tegen gekomen en hij was van een stichting die mensen en vooral kinderen helpen in de derdewereld landen zoals afrika zuid amerika landen............... Het idee is mij heel erg bevallen en ik wil graag contact houdeen met die stichting. Mijn vraag is of jullie mij kunnen helpen daarmee zoals adress os de site van die stichting ect........ die stichting is trouens heet iets van mellisa. ik hoop dat ik uw genoeg infomatie gaf en ik hoop ook dat ik door uw geholpen word
antwoord:
Dus in plaats van op internet te zoeken naar die stichting zoek je maar op station Sloterdijk en verwacht je dat diegene die je daar aan treft de man kent die je daar toevallig tegenkwam?

20 aug 2008
Kunt u mij zeggen, kan ik zaterdag a.s. vanaf het station een taxi nemen naar Hollandseveld, naar een garage bedrijf aldaar? Gaarne een mailtje retour, met dank en vriendelijke groet.,
antwoord:
Ja natuurlijk kan dat, als je maar een taxibedrijf zoekt, en niet mailt naar een spoorhobbyist.

13 aug 2008
Goedenmiddag, ik ben momenteel op zoek naar een oud/verlaten stationsgebouw voor opnames van de BBC voor een 5-delige serie. Morgen al komt een medewerker uit Engeland om de lokaties te bekijken. Mijn verzoek aan U is om een aantal mogelijke lokaties te noemen. In verband met de tijd verzoek ik U mij even te bellen of dat mogelijk is.
antwoord:
Op zich is de vraag niet zo gek, alleen het moment waarop. Lekkere voorbereiding: morgen komt er iemand van de BBC dus ga ik vandaag eens even op internet opzoeken waar we naar toe zouden kunnen gaan.

13 aug 2008
Ik heb meerdere malen een versnapering uit de automaten willen halen bij perron 2 op schipholo maar telkens is de automaat in storing het heeft mij al drie euros gekost ook zie ik veel toursiten die ook uit deze automaten iets willen halen maar telkens storinge er zit een soor draaiende veer in die het niet doet storing kan je nergens melden wie is de leverancier
antwoord:
Een ezel stoot zich in t gemeen... steeds weer blijkbaar. En dat terwijl het juiste adres voor klachten over dit soort zaken gewoon tussen de veelgestelde vragen staat.

4 aug 2008
ik wil graag morgen avond vertrekken naar verbania pallanza in italie vertrek vanuit amersfoort indien mogelijk.Ik wil 14-08-08 weer terug wat kost een retoer? en kan ik me kaart bij u kopen in amersfoort of alleen amsterdam?
antwoord:
Zo dan ben je ook mooi op tijd! Je gaat morgen naar Italië en dan kijk je nu eventjes hoe je eigenlijk moet reizen en wat je kwijt bent. Och ja of je nu naar Utrecht of naar Verbania gaat wat maakt het eigenlijk uit?

7 juli 2008
Vrijdagavond j.l. maakte ik gebruik van het toilet in de stationshal van het treinstation centraal in Gouda. Toen ik de deur geopend had, zag ik een toilet dat niet was schoongemaakt, waarvan de bril omhoog stond en er geen papier te vinden was om mijn handen mee te drogen of mijn billen mee af te vegen. Omdat ik een kleine boodschap moest doen ben ik toch maar gaan staan boven het toilet. Wat een enorme schrik toen ik plotseling door de bril die naar beneden ging naar voren werd geduwd zodat ik de verdere inhoud van mijn blaas over mijn kleren moest deponeren. Dit was natuurlijk een heel nare ervaring en moest ik zodoende met natte kleding de stad in. Het feit dat ik in de trein niet naar een toilet kon gaan, er zijn geen toiletten in de lightrail of hoe deze lijn ook mag heten en er ook gaan goed werkend toilet op het station te vinden is, is mij een grote ergernis. Hierin zou ik heel graag verandering willen zien.
antwoord:
Commentaar overbodig lijkt mij, maar ja ik kan er toch echt helemaal niets mee.

27 mei 2008
mn dochter staat op de parkeerplaats en is met de chip knip daar op gereden.deze moet er ook weer vanaf met de chipknip.nu is er iets fout gegaan met over boeken en staat er geen saldo op. kan ze dit op een andere manier betalen ? of staat ze daar nu opgesloten? ze staat in duivendrecht
antwoord:
Ja natuurlijk. Internet is zo snel, iemand leest vast dit mailtje wel en reageert snel genoeg om dit op te lossen.

3 feb 2008
Gister ben ik mijn tas kwijt geraakt, En vroeg ik me af of U die mischien gevonde heeft!?
antwoord:
dus zonder verdere aanwijzingen waar en hoe, zelfs als ik bij de NS zou werken zou ik nog niet weten waar ik moest beginnen

27 jan 2008
ik heb een vraag aan jullei hoe laat vertrekte de eerste trein naar zwolle op zaterdag
antwoord:
dus zonder te vertellen waar de reis moet beginnen

26 dec 2007
Een suggestie. Heb nu drie keer een boeket bloemen gekocht op het station te Zwolle. Alle drie boeketten hebben drie dagen gestaan en konden toen de groenbak in. Als je bloemen verkoopt en ook nog tegen een behoorlijke prijs zorg er dan voor dat ze vers zijn en langer staan dan drie dagen. Gok niet op het feit dat het meerendeel klanten zijn die niet regelmatig kopen. Bloemen haal ik in het vervolg wel ergens anders.
antwoord:
Nou sorry hoor meneer, ik zal het nooit meer doen. Niet dat dat iets verandert. Ik heb nog nooit bloemen verkocht op station Zwolle.

14 dec 2007
hannievanderhorst vraagt hetgaatomdestationsbozumenscharnegoutum
antwoord:
mevrouw fictieve naam denkt blijkbaar dat internet geen spatie kent, maar stelt ook nog eens geen vraag. Overigens had ze haar mailadres ook nog eens verkeerd ingegeven (er kwam bijvoorbeeld helemaal geen apenstaartje in voor). ik heb niet kunnen vinden wat het wel moest zijn, ondanks meerder pogingen.

17 okt 2008
Zou je me meer informatie kunnen geven betreffende de achternaam xxx (een naam totaal niet verwant aan die van de webmaster)? Tenminste Ik ben geboren op xxx te Rotterdam
antwoord:
meneer heeft duidelijk de verkeerde voor zich, er heeft iemand met deze achternaam een foto aangeleverd voor de site. En hoezo dat 'tenminste'?

1 okt 2008
Ik wil graag met de trein vanuit Gouda naar Rotterdam CS reizen.Is dit mogelijk op 3 en 4 Okt? zoniet graag even vermelden hoe ik wel eventueel met de trein zou kunnen gaan.
antwoord:
natuurlijk is dat mogelijk, maar als het niet mogelijk is moet ik vermelden hoe het wel kan?

21 jun 2007
Wij moeten voor projectweek informatie zoeken over vervoer, en nu wilden wij u graag vragen of u misschien wat informatie kan opsturen over treinen/bussen/trammen. Als u ons iets wilt opsturen mag het altijd! U moet het alleen even vragen via e-mail. Wilt u dan het liefst wel even zeggen wat u wilt opsturen, anders heeft het geen nut.
antwoord:
Iets opsturen mag altijd, maar je moet het wel eerst even vragen.

19 jun 2007
hallo ben jij soms een zoon of kleinzoon van xxx (een naam totaal niet verwant aan die van de webmaster) in dat geval zijn wij ook familie. Laat even iets weten
antwoord:
waarom denkt iedereen bij een willekeurige naam op de website dat het contactformulier daar naar toe gaat?

28 mei 2007
Wie heeft zaterdag de post besteld aan de xxxstraat 8 in xxx bezorgd de post lag allemaal bij xxxstraat 6 het is maar een vraagje maar wel lastig.
antwoord:
hoezo de post? De site gaat over stations!

12 apr 2007
hallo,wij zijn van de xxxschool en we hebben het over garage hoogezand sappemeer en daar hoort de treinstations ook bij (omdat het gebouw er tegenaan staat neem je dat ook maar meteen uitgebreid op in je werkstuk). kunt uw deze vragen beandwoorden en daarna naar me e-mail sturen?

 1. Hoeveel treinstations hebben ze in hoogezand-sappemeer?
 2. Hoe heten de treinstations in hoogezand sappemeer?
 3. Hoe word je machinist in hoogezand-sappemeer?
 4. Hoe lang is de spoor in hoogezand-sappemeer?
 5. Wat voortreinen zijn er in hoogezand-sappemeer?
 6. Hoeveel coupe's hebben jullie in hoogezand-sappemeer?
 7. Hoeveel wagons hebben we in hoogezand-sappemeer?
 8. Welke trein reed het eerst in hoogezand-sappemeer?
 9. Wanneer reed de ariva trein in hoogezand-sappemeer?
 10. maken ze ook treinen in hoogezand-sappemeer?
 11. Gebruikt de trein in hoogezand-sappemeer ook benzine?
 12. Is er een keertje botsing gebeurd in H-S?
 13. Is er een keertje een trein kapotgegaan in H-S?
 14. Gaat de trein van H-S door heel nederland?
 15. Gaat de trein van H-S ook door naar andere landen

antwoord:
Deze vragen heb ik maar niet beantwoord, dat ging me echt te ver. Ook om dat allemaal op Hoogezand te betrekken.

13 dec 2006
wij moeten een werkstuk maken en wij houden het over treinen. wij moeten voor deze werkstuk ook een intervieuw maken. daarom wouden wij u vragen of u deze vragen wil beantwoorden.

 • Hoeveel soorten treinen zijn er?
 • Hoe hard rijd de snelste trein ?
 • Hoeveel mensen kunnen er in een trein?
 • Gebeuren er veel ongelukken zo ja hoeveel?
 • Hoeveel treinen hebben jullie op het station?
 • Hoeveel mensen werken hier?
 • Hoe hard reed de eerste trein?
 • Hoeveel stations zijn er in Nederland?

3 okt 2006
Hallo, Op zaterdagavond 30 september stond er een trein voor het station stil en er was veel politie. ik wil graag weten wat er aan de hand was.
antwoord:
Geen mailadres gegeven en niet vermeld welk station het betrof...

21 jun 2006
Ik wil dit vraag stellen...ik woon in terneuzen en moet met de trein naar een oogarts spoed in brussel maar heb nooit met trein gereisden!!! Nu wil ik dit graag weten;is er soms een sneltrein die naar brussel-centraal gaan en hoe laat,welke perron en hoeveel kost deze ticket aub!!Moet ik soms overstappen? En waar? Ik vraag omdat ik niks weet van trein!! Bij voorbaat dank...
antwoord:
voor de leesbaarheid de schreeuwende hoofdletters maar omgezet. Dat de trein al meer dan 50 jaar weg is uit Terneuzen weet deze mevrouw blijkbaar niet

2 jun 2006
vraag even of Henk W.een meeltje naar zijn neef wil sturen.
antwoord:
Wie is Henk W (ik heb de achternaam niet weggehaald, dat heeft meneer zelf gedaan.

21 apr 2006
Ik reis vanuit Lunteren naar Amsterdam, wil graag mijn auto parkeren in Amersfoort omdat de verbinding lunteren Amersfoort in de weekenden slecht aansluiten. En ook draai ik avonddiensten door de weeks en weekend tot 23.00u en dus niet in lunteren kan komen vanuit Amersfoort
antwoord:
okee, bedankt voor deze boeiende informatie, maar wat was precies de vraag?

31 mrt 2006
ik heb een vraagje kun je ook per trein ook bij veenhuizen komen het is best dringend ik hoop dat ik vandaag nog een antwoord kan krijgen.
antwoord:
veenhuizen ligt midden in de driehoek Zwolle, Groningen, Leeuwarden en heeft nooit een trein gekend. mooi om daar achter te komen vlak voor je geplande reis.

29 mrt 2006
hoelaat alle treinen naar zwolle gaan
antwoord:
toemaar... alle treinen, waarvandaan dan wel

3 mrt 2006
Beste xxx (niet de naam van de webmaster natuurlijk), als op mijn brievenbus nee-stickers zijn geplakt, dan betekent dat, dat ik geen advertentiemateriaal wens te ontvangen, van niemand niet. Krijg ik dat ongevraagd toch, dan zie ik dat als hufterig gedrag.
antwoord:
Alweer mensen die me verwarren met de posterijen (zie ook 28 mei 2007).

26 okt 2005
Ik ben opzoek naar een Duitse fotograaf die rond de jaren 60 aan de xxxstraat in xxx heeft gewoond. Ik weet niet of deze man fotograveren als beroep of als hobby had. Hij zou naar xxx zijn verhuisd??? Weet u misschien over wie ik het heb, of wie misschien iets kan weten??
antwoord:
En omdat ik foto's uit xxx heb zal ik hem wel kennen natuurlijk?

2 sep 2005
Hallo, ik heb een vraagje. We zoeken vervoer, op 23 september voor ongeveer 30 personen. We moeten gebracht worden om ongeveer 8 uur, en gehaald om ongeveer half 1. Of we dan in een grote bus, of verschillende busjes zitten, maakt niet uit. Hoeveel kost dit wanneer we het door TSB laten doen?
antwoord:
Ja inderdaad TSB wordt een keer genoemd op mijn site, en dan denk je dat het contactformulier daar terecht komt.

16 aug 2005
Ik ben op zoek naar een aantal statische gegevens van uw gemeente. Het gaat om het geboorteaantal in de jaren van 2000 tot 2004, Daarnaast wil ik graag weten hoe de inkomensverdeling in uw gemeente is.
antwoord:
Mijn gemeente? Ga dan naar de website van de gemeente en niet naar de mijne. Nog handiger zou zijn om meteen naar het Centraal Bureau voor Statistiek te gaan, waar je deze gegevens meteen kunt vinden.

8 aug 2005
Kunt u mij misschien doorverwijzen naar iemand die mij kan vertellen bij wie ik moet zijn voor informatie over het huren van de locatie Stationsgebouw Vught
antwoord:
nee maar ik ken wel iemand die misschien iemand kent die recent iemand heeft doorverwezen naar iemand weet die weet bij wie u moet zijn om te worden doorverwezen naar...

12 jul 2005
Heeft u ook een boekwerkje beschikbaar?
antwoord:
ja ik print mijn site uit en maak er een boek van, dat is veel handiger

17 mei 2005
Beste meneer xxx, Ik geloof dat ik u ken van mijn uitzendbaan bij xxx in Rijswijk in de periode juli / augustus 1997. Het was voor mij een hele leuke tijd daar, maar moest dus kiezen om daar bij xxx langer te blijven of toch een HBO-opleiding volgen. Inmiddels heb ik al een tijdje mijn HEAO-diploma op zak. Ik hoop snel iets van u te horen.
antwoord:
xxx is een architect die beschreven staat op mijn site

14 apr 2005
Onze zoon nheeft vandaag openbaar vervoerdag, hij heeft gekozen voor de bestemming zwolle. Nu belde hij net dat het later wordt, want ze konden niet terug omdat er voor of na zwolle twee treinen op elkaar waren gebotst. Kunt u mij vertellen hoe men terugkan naar hoogeveen of hoe anders gereist kan worden? Wellicht kunt u aangeven hoe lang het ongemak kan duren? Ik heb hem geadviseerd om naar de stationshal te gaan en daar om iinformatie te vragen aan de balie.
antwoord:
Bij dit soort urgente zaken vullen we maar direct een formulier in op internet in de hoop dat iemand dat snel genoeg leest om ons terug te mailen.

15 feb 2005
Beste medewerkers van station Hoek van Holland, ik ben een student van de xxx Hogeschool, afdeling Facility Management en moet een adviesrapport schrijven over de reiniging van het spoor van Den Haag Centraal. Ik wil daarom de huisige situatie gaan vergelijken met andere stations en ben dus erg benieuwd of u mij kan vertellen hoe bij u de sporen worden gereinigd. Met welke machines en/of andere hulpmiddelen en hoe vaak dit dan gebeurd. Ik hoop dat u mij verder kan helpen. Alvast bedankt.
15 feb 2005
Beste medewerkers van station Vlissingen, ik ben een student van de xxx Hogeschool, afdeling Facility Management en ben bezig om een adviesrapport te schrijven over
antwoord:
ja slim, twee keer hetzelfde formulier op dezelfde site gebruiken en dan denken dat het bij verschillende stations aankomt? Hetzelfde formulier was overigens vier maal ingevuld voor vier verschillende stations.

8 feb 2005
Beste Deventer station Nu heb ik een vraagje ik wil morgen met de trein (9-02-05) maar ik heb nog een paar vraagjes Wat kost het me als ik nu met 1 volwassen ga en 2 kinderen ( even de tussen stappen ) dus wat betaal je voor een vol en voor 2 kin bij het trein automaat en wat betaal je voor 1 vol en 2 kin aan de balli (loket) Zou u mij zou spoedig mogelijk willen mailen
antwoord:
Eh, maar waar wilt u dan naar toe?

12 jan 2005
Za 22/01/05 10:00 Melco Ieper BT Kortrijk Za 29/01/05 14:15 BT Kortrijk Tielt Za 12/02/05 10:45 BT Kortrijk Gullegem Za 19/02/05 16:00 De Panne BT Kortrijk Za 26/02/05 16:00 BT Kortrijk Oedelem Za 05/03/05 16:30 Oedelem BT Kortrijk Za 12/03/05 10:45 BT Kortrijk De Panne Zon 20/03/05 13:00 Gullegem BT Kortrijk Zon 17/04/05 14:00 Tielt BT Kortrijk Za 23/04/05 16:30 BT Kortrijk Melco
antwoord:
De zin hiervan ontgaat mij helemaal. Iemand?

3 aug 2004
Zoals u misschien wel weet is Radio Noord 97.5MHz de calamiteiten zender voor de provincie Groningen. Echter het signaal van Radio Noord is helaas niet overal in de provincie optimaal te ontvangen. In de streek Westerkwartier (b.v. Opende) is de ontvangst matig tot slecht. Radio Noord doet hier helaas niets aan terwijl de mensen die daar wonen wel moeten betalen voor de regionale omroep! En niet iedereen is op de kabel aangesloten of er is simpel weg geen kabel. Hier kunt u een kaartje zien van de ontvangst gebied van Radio Noord. Uitleg: Groene gebieden is optimale ontvangt. De paarse gebieden voldoen niet aan de normen volgens TNO
antwoord:
Na enige tijd viel bij mij het kwartje... een radio station.

24 mei 2005
Yo soy un ex-estudiante peruano que estuve en la base naval de Den Helder y tuve la oportunidad de conocer la estacion de Den helder en compaia de un amigo Holandes llamado Rob Samuels de Indonecia, actualmente vivo en la ciudad de So Paulo Brasil y me gustaria tener noticias de ustedes un fuerte abraso
antwoord:
Ja je moet ook je talen kennen. Ik begrijp er heel veel van maar niet echt wat deze marine student nu wil?

3 mei 2004
Het is een beetje ongebruikelijk op deze manier maar Uw website kwam het meeste overeen met de gemeente Ijmuiden. Ik zal het ook kort houden. Ik ben in 1963 geboren in Ijmuiden en naar 4 of 5 jaar zijn we verhuisd naar Limburg i.v.m. ander werk van mijn Vader. Nu ben ik onderhand al bijna 20 jaar getrouwd en een gezin met 2 kids. Nu trekt mijn geboortedorp mij zo zeer dat ik weer terug wil naar ijmuiden en dat ik me wil laten inschrijven voor een voorlopige huurwoning, zodat ik eerst kan rondkijken voor aankoop van een woning. Zou U zo vriendelijk willen zijn en mij een e-mail adres kunnen bezorgen van de gemeentelijke instanstie van Ijmuiden, voor de inschrijving aldaar?
antwoord:
Ik zal het kort houden zegt meneer ook nog... hele levensverhaal is dan toch overbodig. En hoezo komt mijn site het meeste overeen met de gemeente ijmuiden? Omdat het gemeente Velsen is misschien?

7 mrt 2004
hallo, ik heb een vraagje. kunnen jullie misschien foto's maken van alle huizen in visvliet? want er is namelijk 1 belangrijk huisje! maar ik weet niet welk adres dat dat is. het is in de rij waar dat het weggetje smal is en veel huizen zijn! ze heten slopsema van achternaam! ik weet hen huisnummer niet en straatnaam niet meer! zouden jullie die op het internet kunnen zetten? vriendelijke groet karin
antwoord:
Ja tuurlijk dat doen we even voor je. Geen enkele moeite, helemaal omdat je geen e-mailadres hebt opgegeven.