Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Zevenaar GOLS - afbeelding 9 station Zevenaar GOLS

stationsgebouw (1946)
type: GOLS- groot
Rechthoekig hoog gebouw, met een puntgevel aan de straat- en perronzijde. Op de begane grond een plaatskaartenbureau, goederenbergplaats, vestibule met loket en wachtkamer. Op de bovenverdieping was een woning voor de stationschef. In sommige grotere plaatsen was de goederenbergplaats vervangen door een wachtkamer 2e klasse en een aangebouwde goederenloods. De stations zijn gedekt met pannen in twee kleuren, rood en blauw, gelegd in een patroon.

Afbeelding toegevoegd op 23 jun 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
4 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 3 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 159138
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Frank Kouwenhoven17 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
een station met duidelijke cshade van oorlogshandelingen. Het jaartal zal dus wel 1951 zijn, hoewel ik eerder 1945/46 verwacht zou hebben. het reinverker naar duitsland kwam kort na de oorlog weer op gang met name voor verlofgangers van de geallieerden. Ik kan me niet voorstellen dat met een hoofdsein zo lang heeft laten hangen. Wie weet hier meer over te vertellen?
Antwoord webmaster:
1946 was het juiste. 1591 is het begin van het catalogusnummer van de HUA website. Met HUA foto's genereer ik het jaartal soms uit de naam van het bestand (die sla ik eerst op een bepaalde manier lokaal op). Kan zijn dat daar iets mis is gegaan, ik heb het jaartal nu aangepast.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1945

1946