Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Zaltbommel - afbeelding 12 station Zaltbommel

stationsgebouw I (1970)
type: SS nieuw type 4e klasse
midden risaliet met drie ramen, dak haaks op de spoorbaan, met twee lage vleugels met het dak parallel aan de spoorbaaniets vergrote uitvoering, middenrisaliet is breder en vleugels anderhalf keer langer


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 6 gegeven.
Bron: Collectie Wichor Bramer
Uit de persoonlijke verzameling van de webmaster van deze site.
Meer afbeeldingen van Collectie Wichor Bramer

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

robert brekvoort8 jul 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Met veel belangstelling heb ik deze fraaie foto bekeken. Zelf ben ik regelmatig in Zaltbommel. De moeder van mijn vader is er geboren en zij nam mij als kleine jongen al mee naar haar geboortestad. Vandaar, dat ik wel het een en ander van Zaltbommel weet. Ik heb mijn grootmoeder (Teuntje Slosser) veel gevraagd destijds. Over Zaltbommel; over de geschiedenis en over de periode, waarin zij geboren is. Haar ouderlijk huis stond in de Kerkstraat, waar zij op 29 Maart 1908 op de wereld kwam. Toen ik zo'n 17 jaar was, ging ik met de trein alleen naar Utrecht Centraal om daar vervolgens over te stappen en verder te reizen naar het zo tot de verbeelding sprekende Zaltbommel. Een prachtig gelegen stadje; verscholen achter 't groen. Van het oude station kan ik mij maar weinig herinneren. Wie haalt het in zijn hoofd om een dergelijk fraai stationsgebouw te laten verdwijnen. En dan ook nog om een reden, waar ik niets van begrijp. Een ongunstige ligging t.o.v. de stad. Nou, ja! Ik heb bijzonder genoten van dit fraaie beeld uit het verleden. Ontzettend jammer, dat dit station destijds afgebroken is. Doodzonde!!! Met een vriendelijke groet vanuit Deventer.
Dirk Simonsz4 mei 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Vele uren bracht ik op dit vertrouwde station door, een heerlijk gebouw aan het einde van een lange klinker weg met daarlangs hoge bomen. In de wachtkamer kon je nog het oorspronkelijke gedecoreerde plafond zien, door een later aangebrachte verlaging van witte rastervormige balkjes. Men zag nog sporen van een kolen kachel die er gestaan moet hebben. De afbraak van dit station om het alleen te vervangen met een winderig, lelijk veredelt tram haltetje, heeft mij erg geraakt. Wat een ontzettend stomme zet!

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1970




1972

1978