Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Velsen- IJmuiden Oost - afbeelding 45 station Velsen- IJmuiden Oost

stationsgebouw III (1968)
Bestaat uit een ontvangstgebouw aan het eind van een doodlopende weg. Vestibule, plaatskaartenkantoor en goederenlokaal. Tunnel geeft toegang tot het eilandperron met drie gebouwtjes onder een doorlopende kap.

achteringang aan de minister van ...laan

Afbeelding toegevoegd op 5 okt 2011

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
12 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5,7 gegeven.
Bron: Noord-Hollands Beeldarchief
Fotonummer 536997bc-fb8f-11df-9e4d-523bc2e286e2
Meer afbeeldingen van Noord-Hollands Beeldarchief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Menno H?lscher5 jan 2016
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit is de voorzijde van het station. Voorheen stond hier het stationsgebouw. Als je aankwam, van rechtsboven op de foto, was aan de linkerkant het bestelgoederen loket. Manden, kisten, allerlei. Tegen de spoordijk aan was de ingang. De trap tegen de spoordijk aan was voor het personeel, daar ging je naar de losweg en de goederenloods. De grote groene deur was er vlak naast. Als je binnenkwam was links de restauratie. Tegenover de deur waren 2 loketten. Deze waren met glas afgescheiden van de hal en het kaartje en het geld gingen in een kuiltje in de natuursteen toonbank. Als jongen vond ik het heel spannend als er een kaartje in de machine gestopt moest worden en deze dat bedrukte. In de tunnel was halverwege de trap naar het perron, met het bekende blauwe bord "naar de treinen". Boven aan de trap stond een huisje waar een medewerker controleerde of je een geldig kaartje had. Het perron was overdekt met een kap die erg leek op die van Santpoort Zuid, alleen veel groter. Het perron was voorzien van een dienstgebouw en een gebouw met de wachtkamers. In de tijd dat ik er kwam (late jaren vijftig, jaren zestig) was de wachtkamer al behoorlijk verwaarloosd. De straat die er later langs werd gelegd heet overigen "Minister van Houtenlaan", naar de minister die de kinderarbeid in Nederland be?indigde.
J.P.Peters22 jun 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking
de straatnaam is: Minister van Houtenlaan

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960


1964

1967


1968