of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Sterkamp - afbeelding 1 stopplaats Sterkamp

perron (1960)
Aan de zuidzijde van het spoor lag een klein laag perron.

Perron van de voormalige stopplaats Sterkamp

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7.5 gegeven.
Bron: Roef Ankersmit ©
Meer afbeeldingen van Roef Ankersmit ©

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Ysis van Spokendam23 apr 2007
(bron: www.nols-maatschappij.info) Voor de deelnemers aan de ‘Sterkamp’, een jaarlijkse bijeenkomst van de internationale theosofische vereniging ‘De Orde van de Ster van het Oosten’, wordt in 1929 ten noorden van het station Ommen een stopplaats aangelegd. De Nederlanse Spoorwegen publiceren buitenlandse dienstregelingen om met de trein naar Ommen te komen. De Orde beleeft haar hoogtepunt in 1929 wanneer 2801 deelnemers aanwezig zijn. Hiervan komen circa 1600 deelnemers uit het buitenland, o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken maar ook landen zoals Amerika, Cuba, Zuid-Afrika en Australië. In 1937 ruimen de spoorwegen het eenvoudige perron op. Het terrein waar de jaarlijkse bijeenkomsten werden gehouden wordt in de oorlog ingericht als strafkamp (strafkamp Erika) Hieronder gesteld dat deze stopplaats werd gebruikt tbv dit strafkamp zou dus niet kloppen..
Paul Slothouber16 jan 2007
Deze halteplaats werd in de 2e wereldoorlog gebruikt voor deportatie van gevangenen. Het terrein naast de overgang is nu een camping/bungalowpark maar was toendertijd bekent onder de naam "Kamp Erica". De halte werd voor het kamp gebruikt.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960