of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Staphorst - afbeelding 2 station Staphorst

stationsgebouw (1936)
type: SS 5e klasse
Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij sommige stations een bakstene sierrand aangebracht. De gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. Als dakbedekking wordt in de regel zink gebruikt, maar ook pannen komen voor. De verdieping heeft onder andere twee gekoppelde rondboogvensters. De vensters en deuren hebben een kleine, maar vermeldenswaardige versiering: de plaatsen waar een horizontale en een verticale glasroede elkaar kruisen zijn versierd met een soort rozet. Tegen de zijden en in de hoeken zijn halve, resp. kwartronde rozetten aangebracht.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
17 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 4.1 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Willem Kappe27 mrt 2008
Op uw site kwam ik bij station Staphorst bijgaande foto tegen. Ik ben net als Grietje Akkerman-Koobs erg nieuwsgierig wie er op deze foto staan. Mijn grootouders woonden dicht bij dit station. Mijn vader ging nog op de lagere school toen de boompjes rechts (inmiddels grote Amerikaanse eiken) geplant zijn. Hij is inmiddels 88 jaar, zodat de bomen zo'n 75 jaar oud moeten zijn Op de foto zijn het nog jonge boompjes, dus de foto is ook minstens 70 jaar oud. Ik heb mijn vader en een oom (80 jaar) gevraagd of zij de personen kennen. Beiden dachten dat het zussen van hen konden zijn, dus tantes van mij. Helaas is de foto niet echt scherp, waardoor de gezichten niet goed herkenbaar zijn. Heeft u een betere, duidelijker versie? Dan zou ik die graag willen bekijken en aan mijn vader laten zien.
Antwoord webmaster:
Ik heb ook geen betere versie dan die hier staat. Ik weet ook niet meer van wie ik de foto heb gekregen, maar ik betwijfel of die een betere versie zou hebben, aangezien de resolutie niet echt hoog is, als ik een betere versie had gekregen was de scherpte op mijn site ook beter geweest. Helaas kan ik u dus niet verder helpen.
Grietje29 apr 2007
Kan iemand ook vertellen wie deze vrouw met kinderen is?
Antwoord webmaster:
ik denk niet dat dat te achterhalen is, maar als iemand het weet, reageer op deze pagina.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1936