of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Stadskanaal Pekelderweg - afbeelding 2 halte Stadskanaal Pekelderweg

stationsgebouw (1910)
type: NOLS haltegebouw
Het station is vrijwel identiek aan Vilsteren; de planken beschieting van de geveltoppen ontbreekt. De NOLS had haar gebouwen in eerste instantie (de lijn Zwolle- Ommen) wat te luxe uitgevoerd, dat is later teruggedraaid. Daarentegen is de lage aanbouw met planken beschoten, dan wel uitsluitend met houten wanden uitgevoerd; de gevel heeft een andere indeling van die van de aanbouw in Vilsteren.in spiegelbeeld.

Afbeelding toegevoegd op 9 dec 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5.7 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Allard Boer10 jun 2010
De man rechts op de foto, is hoogstwaarschijnlijk mijn overgroot vader ,de heer Luitje Bos Mijn familie heeft is het station gewoond en was ook mede eigenaar zo ver ik weet.
Antwoord webmaster:
wat leuk! hebben jullie in je femiliealbums nog foto┬┤s van het oude stationsgebouw? Ik vermoed dat je familie geen eigenaar van het pand was. de spoorwegen waren eigenaar van de gebouwen en verhuurden die aan de bewoners (hun werknemers).

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1910

1915