Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Ressen- Bemmel - afbeelding 6 station Ressen- Bemmel

stationsgebouw (1970)
type: Hemmen
Aantrekkelijk asymmetrisch gebouw. Hoog gedeelte als woning ingericht. Boven de toegangsdeuren gelegen in het midden van de gevel, net naast het woongedeelte is een versiering aangebacht van glas in lood met vaak een staatsspoormonogram. In verschillende stijlen gebouwd.Afwijkend: hoog eindgebouw met lage vleugel met duidelijke toegang dmv puntgevel in het midden.

Perronzijde met stoomtrein

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
4 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7,5 gegeven.
Bron: Historische kring Bemmel
G.J. Sommers
Meer afbeeldingen van Historische kring Bemmel

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Hubert Kraaivanger1 apr 2020
Reageer op deze vraag/ opmerking
aan dhr. Wichor Bramer: Is deze foto afb. 6 van station Ressen-Bemmel wel uit 1970? Te zien is een stoomtrein met een locomotief 64 415. Deze reed bij de Deutsche Bundesbahn tot in 1974 en daarna bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij vanaf 1977. 1970 kan dus alleen als de foto uit de DB-tijd is, dat moet dan wel een bijzondere excursierit naar Nederland zijn geweest waar ik niet eerder van vernomen heb. Is de foto uit de VSM-tijd, dan kan deze van niet later zijn dan 1980 want toen is het stationsgebouw gesloopt. Vriendelijke groet, Hubert Kraaivanger, Amsterdam

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

19701972
1974

19761977