of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Lonneker - afbeelding 1 station Lonneker

1972


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 8.4 gegeven.
Bron: Roef Ankersmit ©
Meer afbeeldingen van Roef Ankersmit ©

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Francine5 nov 2018
Spoor komt van Lonneker en gaat door met diverse aftakkingen langs oa. Wendrich, Kraaienzang, Benegas, Rhee, Carbitopslag. Ging langs Menko, Roozendaal, Tetem, etc. naar het station. Je ziet ook nog het boerderijtje van Wedterveld, nu van Doorn en Doorn
i.bosma15 aug 2013
rechts van de foto lag cafe Azink en nog een rijtje huizen,er was zelfs nog een kruidenierswinkeltje.Maar fotos van Azink of de rest van de voortsweg ben ik nog nooit tegen gekomen. Geweldige foto!!!jeugdsentiment!!
Antwoord webmaster:
misschien dat iemand dit leset en iets kent.
Marco20 sep 2009
Mijn favoriete foto van desolaat spoor! Woning 25 aan de lijn Enschede Noord - Lonneker. Datum: 9 augustus 1972. Foto: Roef Ankersmit. Bron: "Lokaalspoorwegen in Twente en de Achterhoek" van Evert Heusinkveld.
Antwoord webmaster:
ja die is echt prachtig. jammer dat je zoiets niet meer tegenkomt.
jeroen2 mrt 2008
Dit is station Lonneker niet. Het betreft een wachtpost tussen Enschede en Lonnker bij de overweg Voortsweg. Nu heet deze straat Lijsterstraat en staat rechtsonder op de foto een appartementencomplex
Antwoord webmaster:
Inderdaad, maar het is dichtbij station lonneker. Ik heb geen andere plek om wachtposten te plaatsen, daarom staat het bij lonneker. er staat ook niet dat het het stationsgebouw van lonneker is.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1972