stationsgebouw (1963) type:NFLS halte 2e klasse Langwerpig station met puntgevel aan perronzijde. Station is identiek aan halte eerste klas. De verschillen uitten zich dus niet in het stationsgebouw, maar het blijkt dat de aanduiding tweede klas meer zei over de status van de halte zelf.
Overweg met stationsgebouw.
Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
4 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 8,2 gegeven.
Ik heb tot 1978 in de Pieter Langendijkstraat gewoond. Wij haalden als kind wel eens ijsjes in het witte kioskje links op de foto. Verder stapten we bij genoeg ijs vaak op het ijs van de sloot rechtsonder in beeld. Ik kan me nog vaag herinneren dat er mensen in het gebouw woonden, wellicht het gezin van de overwegwachter. Wij konden vanuit ons huis 's ochtends vaak de goederentrein zien rijden richting Stiens en Dokkum. Soms met n soms met twee diesellokomotieven ervoor. 'S Avonds kwamen ze dan gevuld weer terug.
Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.
naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:
* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.
Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station
of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.