Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Krommenie- Assendelft - afbeelding 42 station Krommenie- Assendelft

stationsgebouw IV (2008)
De nieuwe halte ligt centraal ten opzichte van Krommenie, Assendelft en de in aanbouw zijnde Vinex locatie Saendelft op 400 meter van het oude station. De in wit staal uitgevoerde kap kenmerkt zich door transparantie en beweeglijkheid. De glazen wachtruimtes zijn in de kap geïntegreerd. Om een overzichtelijk en sociaal veilige situatie te realiseren zijn de kolommen op het perron bewust slank uitgevoerd. Bijzonder zijn de royale trappen die de treinreiziger verwelkomen en de perrons verbinden met de voorpleinen. De opvallende, zwarte traverse vormt een landmark in de omgeving en verbindt de perrons met het naastgelegen park and ride terrein. De toepassing van geperforeerde staalplaat geeft de traverse een constant wijzigend silhouet.

Waarom de NS nou hier ook weer de stationsnaam aan de buitenzijde plaatst? Als je ervoor staat weet je toch dat je in Krommenie- Assendelft staat, je wilt alleen weten dat het een station is, zet er dan op 'station'. Als je met de trein langs rijdt wil je weten wat voor plaats het is, maar van die kant staan die letters in spiegelbeeld.

Afbeelding toegevoegd op 14 dec 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 10 gegeven.
Deze afbeelding in hogere resolutie downloaden (1024 x 768).

Bron: Gijs de Bruin
Meer afbeeldingen van Gijs de Bruin

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

2000


2002


2003

20052008


2009