Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Hoensbroek - afbeelding 10 station Hoensbroek

stationsgebouw I (1970)
type: ZSM standaard
gelijk aan GOLS groot


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7,8 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 150413
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Ed21 feb 2020
Reageer op deze vraag/ opmerking
Toen ik in 1961 15 was heb ik twee maanden in de zomer op dit station vakantiewerk gedaan. Wat zo jammer is, is dat ook dit klassieke station en dat van b.v. Schinnen, zoals bijna alle in het land, niet aan de sloopdrift van de NS is ontkomen. Veel van de gesloopte stations in Nederland hadden zeer gemakkelijk verhuurd kunnen worden als bedrijfs- en kantoorruimtes met een kleine woning er boven. De witte verf er af halen en er was een stuk geschiedenis bewaard.
Jan Vossenberg16 dec 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Vanaf ongeveer 1960 tot 1967 heeft mijn vader Piet Vossenberg op station Hoensbroek dienst gedaan. Ik herinner me dat alle werkzaamheden door slechts 1 personeelslid werden gedaan. Kaartverkoop, kaartinname, spoorbomen sluiten en andere werkzaamheden. Heb daar leuke herinneringen aan.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1970


19731979