Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Franeker halte - afbeelding 1 station Franeker halte

stationsgebouw (1960)
type: NFLS halte 3e klasse
Verkleinde uitvoering van haltegebouwen. Puntgevel aan perronzijde met korte vleugel. Bevat een kleine woning en een wachtkamer.

Perronzijde van het voormalig stationsgebouw. Op het voormalig perron twee auto's. Duidelijk te zien is dat dit station enigszins afwijkt van de andere statino aan de lijn omdat het een halve verdieping meer heeft dan de andere. Of dit reeds vanaf het begin zo was of dat de verbouwing later heeft plaatsgevonden is onduidelijk.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Je bent de eerste bezoeker die deze afbeelding een waardering geeft.
Bron: Van oude lijntjes - treintjes - de dingen die voorbijgaan
Oege Kleijne
Met heel veel beeld, (nog) geen geluid en vooral veel sfeer. En dat alles om oude spoor- en tramlijnen aan de vergetelheid te ontrukken. Van het Dokkumer Lokaaltje tot en met de meest oorspronkelijke Duitse Nebenbahnen. Treed binnen in de wereld van de spoor- en een beetje (stoom)tramweg-nostalgie.
Meer afbeeldingen van Van oude lijntjes - treintjes - de dingen die voorbijgaan

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Frits17 jul 2017
Reageer op deze vraag/ opmerking
Als ik de foto's uit 1928 en 1960 met elkaar vergelijk zou ik zeggen dat de halve verdieping niet oorspronkelijk is. De dakgoten liggen in 1928 lager dan de vensterbanken van de ramen in de topgevel; in 1960 liggen ze hoger - of de ramen moeten later vergroot zijn in de zin dat de vensterbanken lager geplaatst zijn, maar dat lijkt me niet waarschijnlijk.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960