Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Driehuis - afbeelding 5 station Driehuis

stationsgebouw (2004)
Omdat de industriële activiteiten bij de monding van het Noordzeekanaal fors toenamen, werd een spoortunnel aangelegd onder het Noordzeekanaal: de Velsertunnel. Deze maakte de verlegging van het bestaande spoorwegtracé noodzakelijk, waardoor in Driehuis het oude haltegebouw moest worden vervangen. In Santpoort werd aan dezelfde lijn een geheel nieuwe halteplaats in gebruik genomen. Het haltegebouw Driehuis, vroeger Driehuis Zuid geheten, was een uniek gebouwtje met een heldere, functionele architectuur. Het bestond uit een horizontale doos waarvan de perronzijde bijna geheel in glas was uitgevoerd. Onderrand en dakrand benadrukten het horizontale lijnenspel. De strakke voorgevel werd bekroond door een zeer slank en hoog torentje met uurwerk.

Hier stond het perrongebouw tot de sloop in 1998.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 9 gegeven.
Bron: Stations in de benelux
De homepage van een fanaat die alle stations in Nederland uit het spoorboekje van 1992 heeft gefotografeerd. Ook staan er diverse stations uit België en Luxemburg.
Meer afbeeldingen van Stations in de benelux

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

2004200520082009