Geavanceerd
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Zevenbergschenhoek - foto's en omschrijving op stationsweb

stopplaats Zevenbergschenhoek

Telegrafische verkorting: Zhk
lijnkmjaar
Lage Zwaluwe- 's Hertogenbosch2,181886 - 1950
Geopend op1 nov 1886
Gesloten op15 mei 1938

treinstation buiten gebruik
Provincie: noord-brabant

stationsgebouw (1880)

adres: 

Bloemendaalse Zeedijk 4
4765BP Zevenbergschen Hoek
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
10 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 8,1 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Zevenbergschenhoek

18 afbeeldingen

12 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 11 okt 2024 zijn omrand.

1960 (1)
1980 (2)
1990 (1)
2000 (10)
2010 (3)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (5)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Kees Trommelen29 sep 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Victor en Sjoerd, hartelijk dank voor uw waardevolle informatie. Helaas las ik uw berichten pas een jaar later. Ik heb u inmiddels via e-mail bedankt.
Antwoord webmaster:
er is een nieuwe optie die het makkeljker maakt om antwoord op je vraag te krijgen. als de beantwoorder gebruik maakt van de link, reageer op deze vraag of opmerking, komt meteen bericht binnen bij de vraagsteller, zelfs al staat zijn mailadre sniet op de site vermeld. gelukkig heeft u het toch gevonden.
Victor11 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik heb even nagekeken waar de voorouders van Kees Trommelen woonden: het betreft wachtpost 17 te Zevenbergschenhoek aan de lijn Lage Zwaluwe - Breda. Van 1888 tot 1926 was M. van Geel als wachter woonachtig in wp 17. Deze stond als ik het goed heb aan de spoorwegovergang Bloemendaalse Zeedijk, ongeveer bij km. 12.6, een spoorwegovergang die nu niet meer bestaat. Kennelijk bedienden zij dus ook een overweg aan de Halvezolenlijn? De Bloemendaalse Zeedijk kruist even verderop ook de Halvezolenlijn bij de halte Zevenbergschenhoek, maar misschien had de familie Van Geel een andere overweg aan deze lijn onder beheer. In ieder geval was hun woning aan de lijn naar Breda.
Antwoord webmaster:
kijk dat is leuk. in het utrechts archief kun je dit soort dingen prima uitzoeken. wat een service ook! Had je het zelf ook aan Kees gemaild?
Kees Trommelen8 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Leuke website, mijn grootouders waren beide spoorwachter in Zevenbergschen Hoek ver voor de 2e wereldoorlog. Ik ben al lange tijd op zoek naar hun spoorwachtershuisje. Mijn vraag is: Was dit de enige spoorlocatie in ZBH, of waren er bij de overwegen ook nog huisjes? Mijn grootmoeder moest altijd wachten dat de Bossche-trein voorbij was s-avonds om 10.00 uur voordat ze konden gaan slapen. Zijn er lezers die hen gekend hebben of bekend zijn met deze locatie? Michiel van Geel en Francijna van Geel-Haanskorf. Mijn vader ook uit Zevenbergschen Hoek heeft 40 jaar bij het spoor gewerkt in Rotterdam en Den Haag, zijn naam was Cornelis Trommelen.
Antwoord webmaster:
recent hebben de huidige bewoners nog op mijn site gereageerd. de woning komt in de verkoop. volgens mij waren er niet meer locaties in zbh, maar ik weet het niet zeker, misschien is er een van de bezoekers die het wel weet? Sjoerd bijvoorbeeld?
Sjoerd Eeftens8 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Jazeker, er waren wel meer woningen. Als ik me beperkt tot de lijn naar Den Bosch, want daarover heeft Kees het, dan waren er wachterswoning 1 bij de Ewoutsdam, woning 2 bij de overweg Ewoutsdam/Landekensweg, woning 3 bij de Bloemendaalse Zeedijk, later verbouwd en uitgebreid tot station Zevenbergschenhoek, en woning 4 bij de brug voorbij het stationnetje. Ik kan uiteraard niet zeggen in welk huisje de voorouders van Kees woonden, maar als hij een foto heeft weten we het zo. En anders moet je naar het streekarchief.
Antwoord webmaster:
ok, dank je wel.
Peter en Yvon de Jong5 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hallo, Leuke foto`s en leuk dat er ook nog wat van onze honden op staan. Binnenkort komt het huis in de verkoop, dus als je altijd al in een oud stationsgebouw hebt willen wonen ? Gr peter en Yvon
Antwoord webmaster:
Oh dat is leuk. Ik heb hier ook een rubriek te koop, ik zal hem er vast bij zetten. Als je een link naar Funda hebt, wil je het me dan sturen? Wat gaat het huis kosten? Dan zet ik dat er vast bij. Wie weet wordt het hier wel via de site verkocht. Helaas is het voor mij een beetje uit de buurt (bovendien heb ik net een nieuw huis gekocht).

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Langstraatspoorlijn
De Langstraatspoorlijn, en dan v.n.l. de periode waarin de gehele lijn personenvervoer kende (1890-1950), wordt uitvoerig beschreven. Ook treft U er vele foto's aan.
Vertrekstaat 1891 (8)
Vertrekstaat 1911 (10)
Vertrekstaat 1929 (11)
Personeel op dit station

Literatuur

Spoorwegstations in Nederland L. van Paddenburg; J.G.C. van de Meene (pag. 70)

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 56)

Stations in de omgeving

Hooge Zwaluwe (2,4 km)
Langeweg (3 km)
Lage Zwaluwe (3,6 km)
Made en Drimmelen (6,2 km)
Moerdijk SS (6,5 km)
Moerdijk AR (6,5 km)
Beek (6,9 km)
Breda- Prinsenbeek (8,1 km)
Zevenbergen (8,2 km)
Willemsdorp (8,6 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/zevenbergschenhoek