Geavanceerd
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Oosthuizen - afbeelding 19 station Oosthuizen

stationsgebouw (1910)
lang gebouw met naar voren staand middendeel, met aan de rechterzijde een hoge dienstwoning

Afbeelding toegevoegd op 21 dec 2010

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 8,8 gegeven.
Deze afbeelding in hogere resolutie downloaden (1483 x 999).

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Victor23 dec 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
@Roeland Krul: misschien vind je het dan nog wel aardig om voor de familiekronieken te weten waar Albert Hokkeling allemaal gewerkt heeft. Het is een typisch geval van spoorwegpersoneel dat om de haverklap moest verhuizen als gevolg van standplaatswisseling: mei 1898: los arbeider te Enkhuizen sept. 1898: arbeider te IJmuiden december 1899: blokwachter te Alkmaar april 1900: seinhuiswachter te Alkmaar okt. 1903: asst. buitendienst te Heiloo jan. 1904: asst. buitendienst te IJlst dec. 1905: asst. buitendienst te Bovenkarspel mei 1906: asst. buitendiesnt te Oosthuizen en daarna loopt het spoor in de spoorwegarchieven even dood.
Antwoord webmaster:
zo dat is nog al wat. en dat is typisch. leuk voor zijn familie
Roeland Krul22 dec 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dank Jürgen en Victor voor de details. Blijkbaar een familieverhaal uit de categorie "tales grow taller down the line" dus!
Victor22 dec 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Albert Hokkeling is geen stationschef in Oosthuizen of Enkhuizen geweest. In 1906 is Hokkeling "Assistent van de Buitendienst" in Oosthuizen geworden, dus hij kan heel goed op de foto staan, maar niet als chef dus. Teijken was inderdaad de chef in Oosthuizen van 1902 tot 1914.
Antwoord webmaster:
dank je, ik dacht wel dat jij er een antwoord op had. ondertussen had iemand anders ook al gereageerd.
Jürgen Smit21 dec 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik heb even op de site van het Waterlands archief gezocht en vond daar de volgende gegevens: Albert Hokkeling geboren in 1869 te Enkhuizen arriveerde op 2 mei 1906 vanuit Bovenkarspel in Oosthuizen en zou op 5 november 1909 weer vertrekken naar kwadijk en op 3 mei 1912 naar Heerhugowaard. Hokkeling staat overigens in het bevolkingsregister vermeld als zijn spoorwegbeambte, waar Nicolaas Jacobus Cornelis Teijken in diezelfde periode te boek staat als haltechef.
Roeland Krul21 dec 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op die recent toegevoegde foto van 1910 staat mogelijk mijn bet-overgrootvader Albert Hokkeling, die stationschef was in Oosthuizen, en later in Enkhuizen. Ik weet alleen niet tot wanneer hij in Oosthuizen gewerkt heeft. Hij is in 1869 geboren, dus dat zou qua tijd goed kunnen.
Antwoord webmaster:
Volegns degene die mij de foto zond staat als tweede van rechts stationschef Teijken (werkzaam aldaar 1902 - 1914). Dus het zal binnen die periode ergens genomen zijn. weet je welke persoon je voorvader is? wel grappig dat zo snel twee personen worden geindentificeerd op een zo oude foto. Eh ik lees het nu nog een keer goed en ik denk niet dat het dan klopt. de eerste inzender zegt dat het stationschef teijken is, en jij dat het hokkeling is. er staan wel twee personen in uniform op de foto, misschien dat beiden er op staan?

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1910