Geavanceerd
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Mariënwaard - afbeelding 1 stopplaats Mariënwaard

stationsgebouw (1965)
type: Eijs- Wittem
Klein gebouwtje. Bestaat uit drie delen. Het eenlaags middendeel met zadeldak is een originele baanwachterswoning van de AM. Daarnaast aan de linkerkant een hoger deel met zadeldak, het "torentje", een uitbreiding van de SS uit 1906. Op de begane grond een ruime keuken, boven kleine slaapkamers. Aan de rechterzijde een lager deel met lessenaarsdak dat in 1911 gebouwd werd als wachtruimte. Oorspronkelijk was het open aan de voorkant en blies iedere regenbui naar binnen. In 1912 kreeg dit deel ook vooraan een muur kreeg met deur en (te kleine) ramen.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
4 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5 gegeven.
Bron: Tjalling Halbertsma
Foto's in hogere resolutie zijn aan te vragen via de NVBS (fotobureau@nvbs.com): Fotonummer SPALB-02-121
Meer afbeeldingen van Tjalling Halbertsma

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Schoonenberg John27 mei 2017
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit spoorweghuis werd in de jaren 60 en 70 bewoond door de familie Bremen, oom en tante van mij. Mijn oom was destijds seinwachter, en bediende toen o.a. de slagbomen van de overgang, en ik mocht hem regelmatig, als jongetje van een jaar of twaalf, helpen met het openen en sluiten van de bomen, ik vond dat toen geweldig. Ik zelf ben nu 69 jaar, en herinner me dit alles nog als de dag van gister. Het was een druk traject met rails links en rechts van het seinhuisje, waar de treinen met donderend geraas langs zoefden. Het woonhuis van de familie, met vier kinderen en oma, was niet zo groot maar wel knus, er was nog een handpomp voor het water boven de gootsteen. In het houten huisje, links op de foto, was het toilet en er werd ook enkele jaren een varken gehouden. Er was ook een lange groentetuin langs het spoor. Toen er later automatische bomen kwamen en het huisje werd afgebroken verhuisde de familie Bremen naar Limmel - dorp, en mijn oom werd toen tewerkgesteld op station Meersen. Ik kan nog steeds genieten van deze herinneringen, en ben erg blij met de foto's die ik bij toeval ontdekte op uw site.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1965