Geavanceerd
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Legmeerpolder - afbeelding 10 station Legmeerpolder

stationsgebouw (1960)
type: HESM III
Een klein gebouw, niet veel groter dan baanwachterswoningen, echter met enkele lokalen voor de stationsdienst

De eigenaar van de foto schrijft: Het is de spoorlijn kant van het huis. Mijn zusje staat voor de keuken en links daarvan is het voormalige kantoor waar de kaartverkoop plaats vond. Het loket tussen de wachtkamer en het kantoor heeft mijn vader er uit gesloopt en er een deur in gemaakt. Het gezin was groot en de wachtkamer deed dienst als slaapkamer.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
4 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6,8 gegeven.
Bron: Klaas Groot
Oud bewoner van station en wachterswoning Legmeerpolder. Geboren in 1941 in de wachterswoning achter het station. Van 1954 tot 1967 op het station gewoond.
Meer afbeeldingen van Klaas Groot

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Rijkmans12 sep 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik heb mij vergist door het station Legmeerpolder te verwarren met de dubbele Baanwachterswoningen. Hiervan ligt de keuken juist aan de andere kant en niet aan de spoorlijn zijde. Mijn oprechte excuus voor deze onzorgvuldigheid.
Rijkmans 11 sep 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Bij de foto van Station Legmeerpolder staat de volgend tekst: De eigenaar van de foto schrijft: Het is de spoorlijn kant van het huis. Mijn zusje staat voor de keuken en links daarvan is het voormalige kantoor waar de kaartverkoop plaats vond. Het loket tussen de wachtkamer en het kantoor heeft mijn vader er uit gesloopt en er een deur in gemaakt. Bron Klaas Groot Ik vroeg mij af wat hij bedoelt met de spoorwegkant van het huis. De spoorlijn liep n.l.aan de andere kant van het huis. Op dit moment is nog steeds goed te zien (aan de ruimte en de grond) waar de lijn heeft gelopen. Het was een enkelvoudig spoor.
Antwoord webmaster:
de 'spoorlijnkant' van het huis spreekt wel voor zich natuurlijk, dat is inderdaad de kant waar het spoor liep. waardoor heb je je twijfels bij die opmerking van de bewoner? waaruit maak je op dat het spoor aan de andere kant liep? aan die kant verspringt de voorgevel veel sterker. deze gevel is recht.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960




1962

1965

1966