Geavanceerd
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Hattemerbroek - afbeelding 3 station Hattemerbroek

stationsgebouw (1945)
type: NCS 3e klasse
Merkwaardig station met een hoog bijna vierkant deel met tentdak, waartegen een laag gedeelte aan twee zijden is gebouwd. Het middendeel kan bij uitbreiding worden gebruitk als kern van een groter station.

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Afbeelding toegevoegd op 6 jun 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
7 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5,6 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Jan H Lodewijks10 nov 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Vanuit de veronderstelling: 1 Het stationsgebouw stond aan de oostzijde van de NCS-lijn (trein komt hier dan uit de richting Zwolle) 2 In Hattemerbroek takte de Baronnenlijn aan op de NCS-lijn in de richting richting Zwolle. Rechts op de foto zie je een spoorlijn. Welke lijn is dat? Indien het de Baronnenlijn is, sloot die dan ook aan richting Amersfoort? De Baronnenlijn deed neem ik ook station Hattemerbroek aan. Waar lag dan de aansluiting? Wie kan een lokale spoor lay-out schetsen? Ik ben even het spoor bijster.
Antwoord webmaster:
rechts is inderdaad baronnenlijn. die liep over het voorplein van het station en sloot aan de noordkant aan bij de lijn uit amersfoort. er was dus geen aansluiting ri amersfoort.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1940