Geavanceerd
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Driebergen- Zeist - afbeelding 41 station Driebergen- Zeist

Zeister zijde (1960)
Aan de Zeister zijde van de spoorlijn is een extra uitgangsgebouw geplaatst voorzien van eigen wachtruimten en loketten. Verbonden met een tunnel met het hoofdgebouw.

loket

Afbeelding toegevoegd op 20 sep 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 9 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 152404
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Robert ter Beek4 nov 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Heel verbaasd om deze foto aan te treffen.De persoon achter het loket ben ik zelf.Ik heb anderhalf jaar gewerkt als stationsbeambte op station Driebergen-Zeist.In 1960 kwam er een nieuwe uitgang aan de Zeisterkant van het station.Ik verhuisde van het oude gebouw naar de nieuwe uitgang.Deze uitgang werd vooral gebruikt door werknemers van de nabijgelegen varkensslachterij.Maar op zaterdag en zondag werd van deze uitgang heel weinig gebruik gemaakt.Wat station Driebergen-Zeist wel beroemd maakte was de koffie van Baltus die door verkopers aan de man werd gebracht wanneer er een trein stopte.En soms een sensatie wanneer er een varken uit een veewagen ontsnapte en langs de spoorlijn vluchtte in de richting van Maarn,achtervolgd door een aantal overijverige spoormensen,meestal wegwerkers en rangeerders,afkomstig van de zanderij van Maarn.Dat waren nog eens tijden.De Zeisteruitgang is er noch,maar het loket is al jaren verdwenen.
Antwoord webmaster:
wat leuk! Baltus is hier inderdaad al vaker genoemd. het was dan een drukte van beland met allerlei mensen die uit de trein hangend een kopje koffie haalden bij de obers die met dienbladen langs de trein liepen.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960










1961



1962












1963


1967