Geavanceerd
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Arnemuiden - afbeelding 26 station Arnemuiden

stationsgebouw (1957)
klein station ongeveer een vernieuwd 4e klasse, echter met slechts twee raamopeningen in middendeel


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6,7 gegeven.
Bron: Collectie Wichor Bramer
Uit de persoonlijke verzameling van de webmaster van deze site.
Meer afbeeldingen van Collectie Wichor Bramer

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Sjoerd Eeftens16 feb 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Han doelt op de witte opstand links op de foto. Dat is het elektrische grendel dat hoort bij het stopontspoorblok over het zijspoor. Er stond ook een elektrisch grendel bij het handwissel in het hoofdspoor. Op emplacementen gaf inderdaad de treindienstleider met een grendelknop op zijn toestel toestemming om de grendels buiten te ontgrendelen en de handels ter plaatse van het stopontspoorblok en/of het wissel om te leggen. In dit geval echter niet: Arnemuiden lag aan de vrije baan tussen Goes en Middelburg. Je kon dan als rangeerder ten allen tijde ontgrendelen als er zich geen trein bevond binnen de naderingsafstand. Gewoonlijk was deze drie tot vier blokken voor dit punt. De machinist van een verkeerdspoorrijdende trein moest dan ook letten op de wisselstand omdat er dan geen naderingsafstand was. Een naderende trein kreeg een geel en een stoptonend sein als het grendel verderop ontgrendeld was.
Han Lefering15 feb 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
In het voorjaar van 1957 werd de Zeeuwse lijn voorzien van AR-beveiliging. De foto komt uit dat voorjaar. De oude beveiliging is nog in dienst, zie apparatuur op perron. Links op de foto een wit kastje, hierin bevindt zich een grendel dat wordt vrijgegeven door de treindienstleider die hiermee de mogelijkheid geeft het wissel om te leggen. Dit grendel kastje is een onderdeel van de AR-beveiliging. Het toestel stond in Goes of Middelburg? Ook zijn de zogenaamde "potjes" zichtbaar.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1953




1957