Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hillegom

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hillegom die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Gertjan Stamer (29 nov 2009)
Met de zware storm van 28 Mei 2000 start ook de stoptreindienst Den Haag CS-Haarlem, sneltreinen slaan dit station dus over. In 2001 vervallen de stoptreinen en worden de sneltreinen belast met extra stops in Voorhout en Hillegom - alleen in de weekenden vanaf September 2001 t/m medio December 2001(op de zaterdagen dus rechtstreeks door naar Alkmaar en Hoorn). Op het eilandperron was tot Mei 2003 een plek gereserveerd voor 1 kaartautomaat en 1 snoepautomaat maar die laatste is er nooit gekomen, op die lege plek komt in Mei 2003 een 2e kaartautomaat te staan. Opvallend feit in November 2009 aan parkeerplaats noordzijde- het druppelvormige plantsoen wordt omgevormd tot een reeks parkeerplaatsen en ook bij de entree van deze parkeerplaats worden extra parkeerplaatsen gemaakt. Deze halte zonder buslijn en ruim 1000 meter van de dorpskern gelegen is alleen maar populairder aan het worden en kan als zeer succesvol worden bestempeld,jammer dat er geen horeca in de nabijheid is te vinden. Ongeveer in 2007 heeft men klimop geplant tegen trafogebouw nabij de lift straatzijde, het zat vol met graffity en tevens extra groene hekken geplaatst. Volgens een persbericht heeft Hillegom eind 2008 688 onbewaakte overdekte fietsklemmen en 96 overdekte fietskluizen (waarvan enkele OV Fiets) in najaar 2008 zijn er maar liefst 176 fietsklemmen bijgebouwd.
reactie webmaster: ik snap het misschien nog niet helemaal, lees ik het goed was tussen sep en dec 2001 geen stoptreindienst in het weekend en stopten dan de sneltreinen naar alkmaar en hoorn ook in voorhout en hillegom? Ik heb je stukje iets herschreven om het wat beter leesbaar te maken en enkele iets minder interessante delen (over de inrichting van de een plantsoen voor het station) verwijderd.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina