Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Nieuwlandsche Polder

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Nieuwlandsche Polder die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Sjoerd Eeftens (4 mei 2011)
Jammer dat ik de oto niet bij mijn opmerking heb, want nu moet in anvullen dat uiterst links nog een rangeerseinbord staat. Het toont onveilig; een rangeerdeel mag niet verder naar het emplacement door omdat de wachter daar dan dit spoor kan laten gebruiken om materieel hierlangs uit te halen. Er werd toen nog veel gerangeerd met internationale rijtuigen en goederenwagens. Uiterst links een rijtje woningen die niet van NS waren. Inderdaad stond er maar een NS-woning hier, woning 19B dus, maar er was een eind terug bij km 20.6 ten zuiden van de lijn nog woning 19A, vlakbij de zanderij die hier echter geen spooraansluiting had naar het hoofdspoor; de zandwagens werden langs het emplacement gehaald en gebracht. Bij woning 19A was van 1904 tot 1925 een stopplaats genaamd (de) Haak. Nieuwlandsche Polder was overigens open van 1899 tot 1936, data alle volgens dienstorders.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina