Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Zevenbergschenhoek

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Zevenbergschenhoek die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Victor (11 nov 2010)
Ik heb even nagekeken waar de voorouders van Kees Trommelen woonden: het betreft wachtpost 17 te Zevenbergschenhoek aan de lijn Lage Zwaluwe - Breda. Van 1888 tot 1926 was M. van Geel als wachter woonachtig in wp 17. Deze stond als ik het goed heb aan de spoorwegovergang Bloemendaalse Zeedijk, ongeveer bij km. 12.6, een spoorwegovergang die nu niet meer bestaat. Kennelijk bedienden zij dus ook een overweg aan de Halvezolenlijn? De Bloemendaalse Zeedijk kruist even verderop ook de Halvezolenlijn bij de halte Zevenbergschenhoek, maar misschien had de familie Van Geel een andere overweg aan deze lijn onder beheer. In ieder geval was hun woning aan de lijn naar Breda.
reactie webmaster: kijk dat is leuk. in het utrechts archief kun je dit soort dingen prima uitzoeken. wat een service ook! Had je het zelf ook aan Kees gemaild?

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina