Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Groningen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Groningen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Jules Vismale (27 okt 2013)
Al kom ik oorspronkelijk niet uit Groningen en ga ik er hooguit drie keer per jaar op bezoek, ik heb zo mijn eigen meningen over dit mooie station (omdat het namelijk geen torens bezit bij het hoofdgebouw mist dit gebouw een rijzge of machtige uitstraling) waar helaas wl een aantal negatieve reacties aan moeten worden toegevoegd. Het is namelijk gewoon schandalig te noemen dat het station van Groningen, ontworpen door architect Isaac Gosschalk in 1896 en voor 75% een kopstation is, tegenwoordig vanaf een afstand meer lijkt op een oude dwerg tussen moderne kantoorgebouwen die veel groter zijn dan het station en er totaal niet bij passen! Zo is bijna 60% van het interieur (op het hoofdgebouw en het restaurant na) gemoderniseerd door middel van een Albert Heijn, een Burger King, een ijszaak en een afgesloten kantoorruimte waardoor men er vrijwel niets monumentaals meer in kan aantreffen. Het spoorwegennet achter het station is jammer genoeg, op de spoorlijn richting Zwolle na dan, niet of nauwelijks dubbelsporig gemaakt maar voornamelijk enkelsporig en zonder electrificatie waardoor de boemeltreinen van Arriva soms vrijwel leeg zijn of anders juist weer veel te vol! En het materiaal dat gebruikt is om in 1998 het interieur van het hoofdgebouw te vernieuwen zal natuurlijk niet snel gedaan zijn met het oorspronkelijke metselwerk maar met papier-mach, plastic en nieuwe bakstenen. Ik vrees bovendien dat als het restaurant in de toekomst misschien gesloten wordt dit gaat veranderen in een winkel van de HEMA waardoor het het station niets anders meer zal zijn dan een saai en leeg decorgebouw!
reactie webmaster: nou, nou, je kunt het inderdaad ook allemaal anders zien. ze hadden het en aantal jaren geleden ook helemaal plat kunnen gooien, dan had je nu helemaal niets meer om van te genieten. ik ben blij dat het er nog staat, dat het plafond weer in oude staat te bewonrderen was. het oude plafond was namelijk ook van papier mach.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina