Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Geertruidenberg

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Geertruidenberg die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
jan wiersma (2 jun 2010)
Kan het zijn dat mijn vader, H.A. Wiersma, de laatste stationschef van Geertruidenberg (en enkele kleinere stations in de Langstraat) is geweest? Wij woonden boven het station; het zal niet veel langer dan een jaar geduurd hebben. Ik herinner me enkele stationsbeamten, onder wie ook dhr. van Lieshout en twee rangeerders(?), ene Seters(?) en ene Marijnen(?), welke laatste op tragische wijze tijdens het werk verongelukt is. Ik heb ook de "feestelijke" aankomst van de laatste personentrein (met versierde loc.) meegemaakt. Het betekende voor ons het einde van een mooie tijd. Daarna was er, bij mijn weten, in de Langstraat alleen nog goederenvervoer. Na ons vertrek naar Nieuweschans betrok de familie van Lieshout de stationswoning. Later heb ik bij hen nog eens heel prettig gelogeerd.
reactie webmaster: Ik heb je opmerking naar het station verplaatst, het ging niet specifiek over de afbeelding waar het bij stond. Het Utrechts Archief (www.hetutrechtsarchief.nl) bevat informatie over werknemers van de NS, maar die zijn helaas alleen op naam te doorzoeken. wat handig zou zijn is als je het ook per functie kon bekijken, maar ze zijn ze niet ontsloten. wellicht een leuk idee om dat nog een keer zo te doen. Heb je wellicht nog foto's uit die tijd van de stations waar jullie woonden. Dat zouden ook familiekiekjes kunnen zijn waarbij je op de achtergrond (een groot deel) van het stationsgebouw ziet. Op die manier hebben al veel oud bewoners een visuele bijdrage aan de site geleverd.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina