Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Geertruidenberg

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Geertruidenberg die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Jan van Velthoven (4 jul 2009)
Het draaigedeelte van de spoorbrug over de rivier de Donge heeft men 90 graden gedraaid. Als men nu ook nog kon beschikken over het vaste bruggedeelte dat in 1972 is uitgevaren zou deze unieke overbrugging weer een feit zijn. De Donge wordt c.q. het Noordergat al jaren niet meer gebruikt voor de scheepvaart. Het betreft alleen pleziervaart. Als je een jacht hebt dat zo groot is dat het de dichtgedraaide spoorburg niet kan passeren neem dan de route via het Wilhelminakanaal. De gemeente moet daarin een keuze maken. Men heeft thans op het draaigedeelte (zuiden) de rails, contrarails en ribijzeren platen verwijderd. Op het draaigedeelte (noorden) heeft men het houtwerk en de ribijzeren platen verwijderd. Duidelijk is nu te zien dat de brug ontworpen is voor dubbelspoor. Wanneer je geinteresseerd bent in foto's. Even mailen!
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina