Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Rotterdam Centraal

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Rotterdam Centraal die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Chaim Caran (1 okt 2007)
ik wil graag een algemene opmerking kwijt over het station Rotterdam CS. Ik beschouw het als een zeer groot cultuur historisch en bouwkundig verlies dat Rotterdam CS tegen de vlakte gaat. De vorm van het station , tezamen met de vorm van het stationsplein, niet rond, niet ovaal, geen super ellips maar uiterst fraai gebogen , prachtig van verhoudingen tussen breedte en lengte van het plein , het verloop van de tramlijnen er op was naar mijn mening van een nagenoeg ongekende schoonheid voor stationsomgevingen. Ik ken geen ander station dat je het gevoel gaf zo hartelijk ontvangen te worden, door die gebogen vorm. Het was voor mij een voorbeeld van na oorlogse optimistisch functionele architectuur , van een zeer goed doordachte originaliteit . Het is mij een raadsel , wonend in het buitenland , dat Monumentenzorg , bond Heemschut en dergelijke organisaties geen acties hebben ondernomen het station ( althans de voorgevel) en het stationsplein te redden. In de tweede wereldoorlog heeft Rotterdam veel verloren niet door eigen schuld , maar hier gaat beslist iets heel bijzonders door eigen besluiten verloren. Goed dat er virtueel / digitaal nog wat bewaard wordt. Ik zou graag nog eens een soort luchtfoto/ overzichtsfoto zien bij uw verzameling van het hele plein vol met moderne trams. Misschien kan verder een model van het station aan Madurodam geschonken worden. Of misschien moet Rotterdam zelf een soort Madurodam gaan bouwen waarin te zien is alles wat aan bijzondere architectuur verloren is gegaan, al dan niet gepland. Eilat, Israel ir. Chaim Caran
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina