of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Amsterdam Bijlmer ArenA

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Amsterdam Bijlmer ArenA die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Dennis van Leuverden (11 sep 2004)
Het station Bijlmermeer werd 24 mei 1971 door wethouder Brautigam geopend. Het zat toen nog in een houten noodgebouwtje. Op 28 maart 1976 werd een dubbelstation in gebruik genomen, een combinatie van een halte voor de metro en een spoorwegstation voor treinen langs de lijn Utrecht-Amsterdam. Het is een honderdtal meters noordelijker dan het oude station en hoog gelegen.

Momenteel wordt een nieuw station Bijlmer gebouwd op de plaats van het huidige station. Om het trein- en metroverkeer niet te hinderen tijdens de werkzaamheden wordt dit in vele fases uitgevoerd. Het nieuwe station krijgt maar liefst zes treinsporen (twee nu) en twee metrosporen. De Arena Boulevard loopt straks onder het station door, richting de Amsterdamse Poort.

De planning is dat alle sporen eind 2006 in gebruik worden genomen, het hele station Bijlmer moet dan in 2007 klaar zijn.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina