of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Steeg- Rheden

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Steeg- Rheden die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Thea Searles-Horstink (16 apr 2013)
De laatste twee fotos van 1960 zijn niet van het Station de Steeg-Rheden, zie de vijf voorgaande fotos. Hierbij valt op dat de nokhoogte van de zijvleugels lager zijn dan van het midden gedeelte. Bij station de Steeg zijn de zijvleugels en middengedeelte even hoog. Dit was mijn geboortehuis, vandaar de interesse voor dit station. Mijn grootvader Piet Rensen, was de laatste stationschef aldaar, hoewel ten tijde van mijn geboorte (1951) het station niet meer als zodanig gebruikt werd, aangezien in Rheden een nieuw station geopend werd, waar mijn opa stationschef was tot hij met pensioen ging. De Steeg was alleen nog kantoor en woonruimte. De wachtkamers werden gebruikt door de padvinderij, en door mijn broertje, zusje en mij als speelruimte (met schommel, zandbak, etc.) Mijn grootouders hebben tot ongeveer 1960 daar gewoond, tot het station tegen de grond ging. (heel jammer). Nog een leuke aantekening: Koningin Wilhelmina, toen prinses Wilhelmina is een paar keer per trein vanaf het Loo naar de Steeg gereist om bij de IJssel te kunnen schilderen. Voor deze gelegenheid moest een trap gemaakt worden vanaf het (zij)spoor naar de oever van de IJssel. Mijn Oma heeft prinses Wilhelmina thee mogen serveren.
reactie webmaster: het middendeel is later omhoog gebracht, dat gebeurde met heel veel stations. origineel was het middendeel even laag als de vleugels. hebben jullie misschien nog fotos van dit gebouw in jullie familiealbum die je zou kunnen inscannen voor mijn site? dat zijn vaak erg mooie en bijzondere plaatjes.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina