Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Houthem- St. Gerlach

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Houthem- St. Gerlach die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Paul Tieman (26 mrt 2017)
(voor de webmaster: het kan zijn dat dit bericht twee keer verschijnt - ik drukte per ongeluk ergens op en toen was het scherm weg...) Het stationsgebouw is inderdaad helemaal gerenoveerd/gerestaureerd. En wel op een experimentele manier: we hebben àlles behouden dat er nog was toen we begonnen (behalve de eternietbekleding - die bevatte asbest en moest er dus af) en het gebouw 'reversibel' gerestaureerd. Dat is een methode die ervoor zorgt dat elke ingreep ook weer teruggedraaid zou kunnen worden. Nog vrijwel onbekend, jammer genoeg. We hebben het principe "behoud gaat vóór vernieuwen" tot het uiterste toegepast. Zo zijn onder de nieuwe verflaag aan de buitenkant àlle oude lagen behouden gebleven - en dus kan een toekomstige onderzoeker nog altijd onderzoek blijven doen... Ik kan een heel lang verhaal maken over de waanzinnig interessante bouwhistorie van het stationsgebouwtje, maar het lijkt me handige om iedereen die meer wil weten te vragen om mij gewoon even een mailtje te sturen!
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina