Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Froombosch

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Froombosch die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
- (23 mrt 2018)
Enkele reacties op de hiervoor geplaatste opmerkingen:
- Het Apostolisch Genootschap is niet hetzelfde als de Nieuw-Apostolische Kerk (het gebouw aan de Hoofdweg 132). Voor zover ik weet is het station, nadat het gesloten is, inderdaad gebruikt als woonhuis voor de fam. Kalk. Of het Apostolisch Genootschap ooit een gemeente in Froombosch heeft gehad en of het ooit het station heeft gebruikt weet ik niet.
- Voor zover ik weet stond de "Vrije Evangelisatie Kapel Rehoboth" aan de Hoofdweg, ergens in de buurt van de splitsing met de Ruitenweg.
- De fam. Kalk heeft inderdaad in het stationsgebouw gewoond. Een interessante anekdote die ik eens heb gehoord is dat zij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog vanuit hun huis (het stationsgebouw) konden zien hoe de laatste Duitsers die in Froombosch aanwezig waren zich verstopten in een sloot maar vervolgens toch gevonden en meegenomen werden door geallieerde soldaten in een pantserwagen.
- De kapotte spoorbrug heeft inderdaad nog jaren bestaan toen de spoorlijn niet meer in gebruik was. Ik geloof dat de brug het kanaaltje dat bekend staat als de "Ol Ae" overspande, in de buurt van de plaats waar het station gestaan heeft. Het was een (onveilige!) plek waar vaak kinderen speelden. Ik heb eens horen vertellen dat er een keer kind door een van de gaten in de brug is gevallen en toen is verdronken.
Ik ben zelf van een generatie die dit alles niet heeft meegemaakt, maar ik vind het altijd jammer als kennis over vroeger verloren gaat. Ik doe daarom altijd mijn best om enigszins te onthouden wat de mensen vertellen die wel leefden in de tijd waarin deze dingen bestonden en gebeurden. Helaas verdwijnen met de oudere generaties ook vaak de meeste van hun herinneringen, en worden de dingen die zij vertellen niet altijd helemaal op dezelfde manier verder verteld. Maar zo gaat het nou eenmaal :)
reactie webmaster: Ik heb de teskt wat geredigeerd.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina