of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hollandsche Rading

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hollandsche Rading die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Marcel van Tongeren (2 dec 2009)
Beste Wichor, Het jaartal van de bouw van het eerste gebouw komt niet overeen met de opening. Jij stelt opening zelfde datum als halte Maartensdijk, maar het moet 1 juni 1885 zijn! (aldus Historische vereniging Maartensdijk) Het jaartal 1880 is misschien verward met de bouw van de woning voor de baanwachter, later voor de stationschef? Pas in 1883 heeft men het plan opgevat daar te gaan stoppen, dus onlogisch dat er toen al een stationsgebouw stond ;-) Bij de opening in 1885 werd het nog als halte omschreven, later heeft het dus pas de status station gekregen. P.S. Maartensdijk was tijdens de opening van het baanvak de enige halte binnen de gemeente grenzen van Maartensdijk. Vanaf 1 juni 1885 zijn de overige haltes ingebruik genomen. In het spoorboekje van 1883 komt in ieder geval Hollandsche Rading niet voor (http://spoorboekje.freehostia.com/)
reactie webmaster: Dank ik heb de openingsdatum van het station veranderd en het bouwjaar van het eerste stationsgebouw.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina