of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hollandsche Rading

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hollandsche Rading die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Edwin Endstra (24 feb 2008)
Of het waar is of niet, maar het zou wel een leuke anekdote zijn... Waarom heeft zo'n heel klein plaatsje een eigen station...? Dat vroeg ik me af... een oud-collega van mij, die in 'de Rading' woont, vertelde mij, dat de reden van het plaatsen van een station op deze plek is, dat er destijds een hoge piet van de spoorwegen woonde in De Rading. Wie het was weet ik natuurlijk niet, maar vroeger kon dat waarschijnlijk ook gewoon, een station laten bouwen, omdat je als directeur dan mooi snel op de trein kan stappen. Ik weet ook niet of dit nog ergens te controleren is, maar wel een mooi verhaal.
reactie webmaster: dat hoor je inderdaad wel veel vaker, kon toen allemaal nog blijkbaar. Maar er werd vroeger al heel snel getopt hoor. bijna bij ieder huis dat de trein tegenkwam was wel een halte of stopplaats. Wat ik vreemder vind is dat Rading zijn station heeft behouden terwijl in het grotere Maartensdijk niet meer gestopt wordt.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina