Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Groesbeek

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Groesbeek die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Marco (27 mei 2009)
Heractivering van de lijn is eigenlijk al een discussie sinds... de sluiting van de lijn. Pas geleden ben ik in Kleve geweest. De fietslorries (Draisinen) hebben daar een stalling (net voor het Spoykanal en driehonderd meter voor het station van Kleve). Ook dat hele stuk is gefatsoeneerd. Zonder goederenvervoer lijkt me de lijn zeker niet rendabel. Wel vraag ik me af of het trace tussen Nijmegen en Kranenburg niet rendabel kan zijn. In Kranenburg wonen heel veel Nederlanderse forensen. Voor hen zou een spoorverbinding van pakweg 20 minuten met het centrum van Nijmegen wellicht aantrekkelijk kunnen zijn. Dat Groesbeek geen goederentreinen meer wil, lijkt me voordehandliggend. Het tracé loopt over een lengte van twee kilometer echt dwars door het dorp. Is er overigens ooit nagedacht over een tram op deze lijn? Ik bedoel: goedkoper, toeristisch en toch een leuke verbinding.
reactie webmaster: bij de heractivering gaat het meestal om lightrail. dat is eigenlijk een tram dus, maar dan op het spoor.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina