of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hardenberg

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hardenberg die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Gertjan Stamer (3 dec 2009)
Volgens zeggen...in 1953 wordt het 2e spoor het hoofdspoor,per 27 September 1971 sluiting voor goederenvervoer en men verwijderd diverse wissels en in 1976 bouwt men het vrij smalle eilandperron en in 1986 wordst het losspoor opgebroken.In najaar van 2000 grootse en in een vreemde hoek gebouwde nieuwe fietsenstalling(kluizen en klemmen)en gelukkig overkapt-aan noordzijde stationsgebouw dus.Die fietskluizen staan er overigens pas einde 2001. Sluiting NS loket per 19 Januari 2004.In Juni 2004 verwijdering van koersrol CTA bakken op de perrons(zie ook Ommen,Coevorden)en men plakt tijdelijke spoornummers en enige maanden later vervangen door de welbekende verlichtte pictogrammen.Vanf de buitenzijde is te zien dat men de loketwand heeft dichtgemetseld met gasbetonblokken-najaar 2004.In zomer 2006 nieuwe parkeerplaats aan noordzijde van de fietsenstalling en verbetering van het fietspad dat dan langs de spoorlijn loopt richting voormalige stop Baalder-Radewijk.
reactie webmaster: Die CTA bakken op deze lijn waren overigens van een afwijkend model. Of waren ze gewoon nog oud? Ze hadden een zeer beperkt aantal mogelijkheden, ik meen een aantal driehoekige rollen met dus 3 opties. sneltrein stoptrein en blanco.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina