of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Emmen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Emmen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
simone (12 sep 2011)
Ik zat een paar dagen terug te wachten op perron 1 toen het me in 1x opviel dat er aan de overkant ook een perron zit + een spoorlijn die verder gaat. Emmen is het laatste station toch? En de enige trein die daar rijd is toch de trein richting zwolle? Waarom zit er dan aan de overkant een perron?! Waarom loopt het spoor dan door? Ik snap het niet
reactie webmaster: heb je niet goed op deze site gekeken? De spoorlijn eindigde vroeger niet in Emmen, maar ging door naar Stadskanaal. Nu is Emmen inderdaad het eindpunt. Het spoor loopt nog een paar honderd meter door in de richting van Weerdinge (het eerste station richting Stadskanaal, het gebouw staat er nog steeds) maar houdt dan op. Vroeger vertrokken de snel en stoptrein kort na elkaar. Dan stond de sneltrein op spoor 1 en de stoptrein op spoor 2. nu wordt alleen spoor 1 nog gebruikt.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina