of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Nieuw Amsterdam

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Nieuw Amsterdam die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Gertjan Stamer (23 jan 2010)
In 1911 een 2e spoor naar de haven en tevens bouw van een 3e perron en in 1915 haven spoorwegen gereed.In 1943 weer sloop van 3e perron en in 1960 is spoorhaven weer gedempt.In 1963 stationsgebouw verbouwd/uitbreiding met erker(net als in Marienberg in 1960)In 1974 wordt het 1e spoor het hoofdspoor en het 2e spoor verlengd...in Dec.1992 sloop stationsgebouw en op zelfde plek houten loketgebouw(zeer tijdelijk!)begin 1993 bouwt men glazen abri op plek stationsgebouw-die abri is in 2002 weer gesloopt en kleinere voor terug geplaatst. Fietsenstallingen gesloopt najaar 2002 en richting toegangsweg nieuwe overkapte gebouwd...oude locatie blijft jarenlang leeg,pas in voorjaar 2004 tegels verwijderd en plantsoen ingeplant.Nieuwe locatie beter afgeschermd met hekken .
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina