of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Dalerveen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Dalerveen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Luc Smink (22 okt 2009)
Ik heb in deze woning met mijn ouders van 1931 tot begin 1933 gewoond. Mijn vader was daar de "stationschef". In deze tijd was er alleen stoomtractie. Behalve reizigerstreinen was er veel goederen vervoer. Eén keer per dag was er een extra goederentrein met voor ieder station aan deze lijn een eigen wagon waarin de diverse goederen voor deze plaats uitgeladen werden en de te verzenden goederen in de betreffende wagon werden geladen. Hiervoor moest de trein telkens een eindje 'opgetrokken' worden, zodat de goederen in de betreffende wagon geladen konden worden. Bovendien had ieder station een zogenaamde losplaats, 2 sporen met daar tussen in de losplaats voor het laden en lossen van de goederen, veelal aardappelen,koren,stro, enz. Toelichting bij de groepsfoto: Vermoedelijk is deze vóór 1930 genomen. Links op de voorgrond, achter het hek was een tuin waarin ook de waterput lag; een 'welput' die maandelijks bijgevuld werd via een zogenaamde 'waterwagon'. Het water in de woning kon dan opgepompt worden voor gebruik. Links voor liep de weg naar de straat richting het dorp. Tot op heden is de bestrating onder de begroeiing vanaf de weg nog te zien. Rechts op de foto was de zogenaamde losplaats met de beide sporen. Aan het eind van de losplaats keek je uit over de grote heidevlakte richting Nieuw-Amsterdam, de zogeheten 'Schimmelarij'. Nu bouwland en bos.
reactie webmaster: wat leuk. weer een oud bewoner die op de site een bericht achter laat. Heb je wellicht in je persoonlijke collectie nog foto's van het stationsgebouw die ik nog niet op de site heb staan? (N.B. Ik heb je verhaal nu bij het station zelf geplaatst, in plaats van alleen bij de afbeelding.)

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina