Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hulshorst

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hulshorst die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Railrunner (14 apr 2012)
Ik heb een vraagje; hoe zit het met het servituut op het station? Weet iemand daar meer van? Wikipedia: Het station is in 1974 op de monumentenlijst werd geplaatst, maar toen niet gesloten, omdat er een servituut op zou rusten. Het verhaal gaat dat meer dan 100 jaar geleden een overeenkomst is gemaakt tussen de toenmalige grondeigenaar waarop het station ligt en spoorwegmaatschappij waarin staat dat treinen ten eeuwigen dage tenminste vier keer per dag, twee maal in beide richtingen, Hulshorst moeten aandoen. Toen na de oorlog de spoorwegen het station wilde opheffen, heeft de familie van Voorst van Beesd als eigenaar van Huize Hulshorst aangedrongen op het nakomen van het servituut.
reactie webmaster: ik heb zelfs geen idee wat een servituut is. maar ik snap wat het is met je verhaal erbij. waarschijnlijk hebben ze het inderijd afgekocht?

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina