of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Haandrik

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Haandrik die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Sjoerd Eeftens (9 mei 2010)
In dienstorder 3796 van de SS van 1 juli 1905 staat als naam van deze halte vermeld "de Haandrik". De naam De Hoendale is in spoorse documenten niet gevonden. Op 3 juni 1918 werd de naam "De Haandrik", met een hoofdletter D, volgens dienstorder 5508 van de SS. Hoewel deze site werkt met dienstregelinggegevens, zou ik niet zomaar andere namen toevoegen als deze niet aantoonbaar zijn gebruikt. Wachterswoning 5 van de NOLS stond links ten zuidwesten van de Vechtbrug bij km 49.868, juist na de overweg bij km 49.860 (opgeheven). Dan kwam de toen nog beweegbare Vechtbrug. Daarna de nog bestaande overweg bij km 49.958, waarna het perron (rechts) aan de noordoostzijde van die overweg bij km 50.009, kilometrering van de daar staande abri. Grappig was dat het bedieningsvoorschrift van de brug nog in dienst was in 1981, terwijl de brug al jaren vast lag en de armseinbeveiliging al jaren was opgebroken. Toen ik het toenmalige BVS-bureau er bij een bezoek op attent maakte, schrok men van deze onzorgvuldigheid en kreeg ik terstond het BVS mee naar huis.
reactie webmaster: Het leek mij ook al sterk. Wel grappig dat per dienstorder is bepaald dat het lidwoord nu met een hoofdletter is geschreven. toch niet zo'n schokkende ontwikkeling dacht ik, helemaal omdat stationsnamen in die jaren nogal eens ongezien veranderden.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina