of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Amsterdam Science Park

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Amsterdam Science Park die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Gertjan Stamer (20 dec 2009)
De trappartij naar spoor 1 (richting Diemen) en de perronlift zijn aan de westzijde gemaakt en de wachtruimte en overkapping bevinden zich hier aan de oostzijde (dus boven de Kruislaan). Het gebouw heeft op de ramen Science Park. Tussen trap en lift stond bij opening een muziektent, westelijk ervan een tijdelijke fietsenstalling met alleen grijze klemmen en zuidwaarts staan dan nog directieketen en dat wordt dus de parkeerplaats. Er zijn ook nog fraaie houten banken te bewonderen op dit voorplein. Kruislaan ter plaatse ligt er opgebroken bij mbt afslag voor P, herbestrating van voetpad onder de sporen. Daar is de trap naar spoor 2 richting Amsterdam CS en ook hier lift, wachtruimte gesitueerd aan westzijde en heeft op de ramen het woord Amsterdam staan. Wat wel opvalt aan beide perrons is dat het hekwerk nog niet geheel af is en dat een hoog groen hek weinig zicht heeft op de daarnaast voorbijschuifelende treinen geeft, weinig lol voor treinspotters dus. Perron spoor 2 geheel van perronkeerwanden gemaakt terwijl spoor 1 perron dat maar deels heeft mbt viaduct en steile talud aan die zijde. Al met al een fraaie halte die genoeg bescherming biedt tegen allerlei weersomstandigheden en fraai uitzicht over de voetbalvelden van Zeelandia en de Kruislaan. In het westen zien we bij helder weer het Muiderpoortstation met de witte seinhuistoren en in het oosten zien we vaag al station Diemen. Er zal nog wel wat aan het voorplein moeten gebeuren in 2010 (vertraagd door vorst en sneeuw).
reactie webmaster: Wat nu het nut is van het groot schrijven van de plaatsnaam op de buitenzijde van een station ontgaat mij geheel. Helemaal dat Amsterdam zal nuttig zijn voor bezoekers. Goh, dat wisten we nog niet, dat we in Amsterdam zaten. Als ze er op schrijven 'station' weten mensen meteen wat het voor moet stellen.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina