Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Duistervoorde

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Duistervoorde die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Sjoerd Eeftens (23 feb 2011)
Meestal werden de overwegen en soms zelfs de seinen en wissels naast de wachterswoning in de open lucht bediend. Omdat door werktijdverkorting na ongeveer 1900 de diensten werden bekort, kwam er vreemd personeel ter plaatse en dat was voor het wachtersgezin in de kleine woning niet prettig. Daarom werden er op veel plaatsen wachthuisjes gebouwd met een tafel, een stoel, een lamp en een potkacheltje. Een bed paste er niet in, om begrijpelijke redenen, maar dat wil niet zeggen dat er niet gepit werd! In de nacht kon de overweg vaak dicht blijven. Wie er langs wilde, rammelde aan de spoorbomen zodat de wachter wakker werd en de bomen even bediende. Bij seinwachters (een hogere rang!) kon dit uiteraard niet; wie zich versliep werd gedegradeerd. De bedieningstoestellen bleven veelal buiten opgesteld, waar het uitzicht beter was.
reactie webmaster: dank je, weer zo'n interessant verhaal. met deze toevoegingen wordt mijn site steeds leuker om te lezen, naast alle weetje die er ook staan.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina