of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Boksbergerweg

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Boksbergerweg die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Vincent Duiker (28 mrt 2008)
Wat Sjoerd dus hier zegt, doel ik ook op. Ik heb helaas die door Sjoerd genoemde tekening niet van de Boxbergerweg als stopplaats aan het hoogspoor, maar op een iets latere tekening is dus duidelijk te zien dat die stopplaats volledig aangelegd is geweest met abri's, perrons en toegangspaden (de restanten zijn zichtbaar). En dat kan alleen maar na 1919 gebeurd zijn! Want het hoogspoor is pas aangesloten in dat gedeelte ergens in 1920/21. De halte is pas officieel gesloten in 1923 (uitgezocht door Wiebe van der Velde (oud treindienstleider te Deventer) voor zijn boek over de OLDO). Of er treinen al dan niet facultatief tussen 1921 en 1923 hebben gestopt, blijft een raadsel. Maar aangezien de stopplaats er daadwerkelijk is geweest en aangelegd na 1920 (dan bedoel ik zichtbaar aanwezig), vind ik historisch een sluitingsdatum van 1923 toch correcter. Mede ook omdat dit een site is over stations haltes en stopplaatsen, en niet over de treinenloop daarlangs. Maar dit is slechts mijn mening.
reactie webmaster: dank je wel vincent, maar het feit dat de halte er lag wil niet zeggen dat de trein er gestopt heeft. ik houd als sluitingsdatum voor alle stations op de site de datum aan dat de laatste trein in normale treindienst gestopt heeft. Als boksbergerweg niet in de dienstregelingen van na de verhoging verschijnt zal dat een reden gehad hebben, er heeft geen trein gestopt. als iemand met een dienstregeling komt waarin staat dat de trein stopte in 1923 zal ik de eerste zijn die de sluitingsdatum aanpast (ik ben natuurlijk ook de enige die dat kan). als ik hier nu opeens de datum van de administratieve sluiting ga gebruiken kan ik alle andere gesloten station in Nederland weer langs lopen en de datum veranderen. Boksbergerweg is niet anders dan een ander station en sluit gewoon op de datum dat de laatste trein volgens dienstregeling gestopt heeft: 2 januari 1919. N.B. Vat dit niet op als een twijfel aan je vakkundigheid of kennis ter zake, het is meer een kwestie van harde definitie en harde bewijzen. Ik waardeer je kennis en de toevoegingen die je aan deze site doet zeer.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina