of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Boksbergerweg

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Boksbergerweg die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Vincent Duiker (21 feb 2008)
Er is nog een vreemd saillant detail die ik vergeten ben aan te snijden. Er is ook nog zichtbaar bewijs dat de halte na 1921 nog aangelegd is geweest aan het verhoogde spoor. Bekijk hiervoor de oudere gedetailleerde emplacementstekeningen (schaal 1:1000) van Deventer maar eens goed. Hierop is duidelijk aan het baanlichaam te zien dat de perrons en abri's aan het vernieuwde verhoogde baanvak er geweest moeten zijn. Ook is daarop duidelijk te zien dat de toelijdende trappen aangelegd zijn geweest. Dan is mijn vraag natuurlijk weer waarom ze dit zouden doen in 1921 als de halte toch al gesloten was (en als er waarschijnlijk dan toen al zeker was dat hij niet meer geopend zou worden)??? Beste Tjalling, heb je het hier over een interne dienstregeling uit 1922 of een publieke??? Viktor het klopt dat die dienstregelingen in het archief aanwezig zijn, alleen de delen van Noordoost, Oost en Zuidoost Nederland ontbreken van 1921 en 1922 en begin 1923 vreemd genoeg. Heb ik zelf vorige maand nog geconstateerd toen in in dat archief deze dienstregelingen zocht. Ik was vorige maand nl. tijdelijk even in nederland om mijn ouders te bezoeken. Ook zag ik dat jij bepaalde dienstorders in het bezit hebt. De door jouw genoemde dienstorder had ik nog niet gevonden in het archief (komt omdat ze niet per gebeurtenis ingedeeld zijn maar op nummer per jaar). Zou je misschien deze kunnen kopieeren, en misschien nog meer van dergelijke dienstorders aangaande de bouw van het nieuwe emplacement (periode 1914 tot 1921)??? Als je een E-mail adres hebt, kan ik je de gegevens van het te sturen adres in nederland wel even geven (mijn ouders, die het dan weer naar mij opsturen). Eventuele kosten worden natuurlijk door mij vergoed!!! Ook ben ik al heel erg lang op zoek naar een aantal "Tijdelijke Lokaalvoorschriften" voor de ombouw van Deventer in de periode 1914 tot 1921, en dan in het bijzonder de kaartjes die daarbij horen. Ik heb zelf al "Tijdelijk Lokaalvoorschrift" D en ben nog op zoek naar A, B, C en evt. E als die bestaat. Misschien kan jij mij daar ook aan helpen???!!! IK zou je (en een ieder ander die dat kan) hiervoor zeer erkentelijk zijn, want ik kan dan zo voor mijn boek enkele missing links invullen.
reactie webmaster: Dat is inderdaad vreemd. Het blijft dus een mysterie. Dank je wel voor je uitvoerig uiteenzetting. Wel vreemd blijft het dat de halte dan niet in de dienstregelingen werd opgenomen als er wel personentreinen stopten, is dat van meer stopplaatsen bekend. JE hebt dat nu natuurlijk ook nog wel op die facultatieve haltes, zoals Leeuwarden achter de Hoven, die staat ook in geen enkele dienstregeling. Ik ben zeer benieuwd naar het boek dat je aan het schrijven bent.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina